Economie

5 800 gezinnen besparen 70 euro door eenvoudige trucs

De 5 800 gezinnen die aan ‘energiejacht' deelnamen, bespaarden gemiddeld 10procent energiekosten, samen goed voor 400 000euro. Dat vertelt Marc Steens van Bond Beter Leefmilieu, de organisator van de campagne.


Van 1 december 2011 tot 31 maart registreerden bijna zesduizend Vlaamse gezinnen hun meterstanden op energiejacht.be. In die periode daalde hun energiefactuur met gemiddeld 10,44 procent of ongeveer 70 euro. Met een gemiddelde van 14,56 procent kunnen de Oost-Vlaamse gezinnen zich tot kampioen kronen. ‘In West-Vlaanderen gaat het maar om 7 procent, maar omdat daar veel gezinnen vorig jaar ook al meededen, viel er voor hen minder te besparen.' Antwerpen klokte af op 14 procent, Vlaams-Brabant op 11 en Limburg op 9 procent.


Factuur daalt eenvoudig

Volgens Steens kost het niet eens veel moeite om de factuur te doen dalen. ‘Alleen al het bijhouden van je meterstanden maakt je bewuster van je energieverbruik.' Ook het juist afstellen van de verwarmingsinstallatie werpt onmiddellijk vruchten af. Op die manier verminderde het OCMW van Dendermonde de energiekosten van kansarme gezinnen met liefst 20 procent.(kth)


Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in