Economie

3.300 gezinnen besparen 8,6 procent energie in BBL-project

De 3.300 Vlaamse gezinnen die tussen 1 december 2010 en 31 maart 2011 hebben deelgenomen aan het project Energiejacht van de Bond Beter Leefmilieu, hebben in die periode gemiddeld 8,6 procent energie bespaard. De organisatoren kondigden vandaag bij de bekendmaking van de resultaten aan dat er deze winter een nieuwe Energiejacht zal komen.

 

Alle gezinnen die zich inschreven voor het project, kregen talrijke tips om hun energieverbruik te verlagen. Zo werd hen aangeraden om elektrische toestellen niet op stand-by te laten, maar volledig uit te schakelen, en om de verwarming een graadje lager te zetten.


Alledaagse tips

"Door gewoon deze alledaagse tips toe te passen, hebben onze deelnemers 8,65 procent minder energie verbruikt," zegt projectcoördinator Bernard Govaert van de Bond Beter Leefmilieu. "Een groot succes. Het is nu de bedoeling dat vele andere gezinnen zich registreren op de website (energiejacht.be), en eveneens ook onze tips gaan volgen. Volgende winter komt er dan een nieuwe campagne van de Energiejacht."

Uit de analyse van de regio's blijkt dat de West-Vlamingen met 11 procent het meeste energie hebben bespaard. Limburg scoort het laagst met 5 procent. "Maar dat is normaal, want hier is men al lang met energiebesparing bezig. De Limburgers die hebben meegedaan, stonden voor de start van het project al erg ver."

Tijdens het slotevent in Genk reikte Limburgs gedeputeerde Frank Smeets nog een speciale onderscheiding uit aan enkele gezinnen uit Ham, die samen 44 procent energie hebben bespaard.

 

Meer info energiejacht.be

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in