Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

105 euro korting op energie voor lagere inkomens

Gezinnen met een jaarlijks belastbaar inkomen lager dan 26 000 euro krijgen van de federale overheid dit jaar een korting van 105 euro op hun energiefactuur. Het koninklijk besluit dat deze tegemoetkoming regelt is recent gepubliceerd.


Verwarmingsfonds

De federale overheid wil op deze manier meer gezinnen helpen bij de betaling van hun – stijgende – energiekosten. De financiële tegemoetkoming van 105 euro is niet bedoeld voor gezinnen die voldoen aan de voorwaarden van het Sociaal Verwarmingsfonds, maar voor alle andere gezinnen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat niet hoger ligt dan 26 000 euro. Al deze gezinnen maken aanspraak op de 105 euro indien ze zich verwarmen met aardgas, elektriciteit, huisbrandolie of mazout, bulkpropaan of lamppetroleum type C.


Aanvragen

De forfaitaire vermindering van 105 euro per gezin kun je aanvragen bij de federale overheidsdienst (FOD) Economie. Je moet alleen het aanvraagformulier invullen dat je ontvangt van je elektriciteitsleverancier of downloadt op de website van de FOD Economie.


Meer info: FOD Economie of 0800/120.33 (tussen 9 en 12 en 13 tot 17 uur)

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in