Wonen in een glazen kast

Gewijzigd op 29/03/2016 door Daan Slingers

Groenten en fruit kweken we in een kast. Waarom? Simpel dan groeien ze lekker in de warmte. Enkele Scandinaviërs dachten wat verder en gingen zelf nu ook in een glazen kast wonen. Slim en vooral warm daar in het hoge noorden.
  • Wonen in een glazen kast
    © Habitos
  • Wonen in een glazen kast
    © Habitos
  • Wonen in een glazen kast
    © Habitos
Marie Grammar en Charles Sacilotto uit Stockholm hadden het in de winter vaak koud en gingen daarom creatief aan de slag. Rond hun huis bouwden ze enorme kast. Enerzijds kunnen ze nu groenten en fruit het hele jaar door verbouwen, maar hebben ze het zelf ook lekker warm. In de winter kan het in de kast oplopen tot twintig graden Celsius.

Besparing

De warmte heeft nog een ander voordeel. Het koppel spaart ook op energiekosten. Ze besparen ongeveer de helft in vergelijking met hun 'buren'. Daarnaast trekken Marie Granmar en Charles Sacilotto hun groene gedachte ook nog door. Alles wat ze kunnen recycleren, recycleren ze.

O ja, let op de foto's en in het filmpje ook nog even op het dak van hun kast. Ze bouwden geen 'normaal' puntdak, maar kozen voor een uitgestrekt dakterras. Wat een luxe!