Woonbesprekingen

Wonen in gestapelde containers

Wonen in een container. Het lijkt eerder een noodoplossing om een verbouwingsperiode te overbruggen. Maar vandaag proberen al enkele architecten deze metalen transportdozen creatief te benutten om er woningen mee te maken. En met succes. De Franse architect Patrick Partouche bouwde dit opmerkelijke ‘Maison Container Lille’.
8 zeecontainers. Dat is de basis van deze eengezinswoning in het Franse Lille. De gestapelde zeecontainers vormen een woonruimte van 240m². Het studiewerk voor het gebouw kostte de architect 6 maanden. De volledige bouwperiode – van fundering tot en met binnenafwerking - nam nog eens 6 maanden in beslag.

Lees meer over wonen in een container

Inspiratie uit het buitenland
Architectuur is sterk cultureel gebonden. Denk maar aan de vakantiewoning in Toscane of de hotelkamer in New York. Ze zijn in niets vergelijkbaar met de vakantiewoningen of hotelkamers in eigen land. Toch kunnen die architecturale verschillen over de cultuurgrenzen heen inspirerend werken. In deze reeks brengen we staaltjes opmerkelijke architectuur van over de landsgrenzen.
Auteur: TiM Vanhove - september 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in