Woonbesprekingen

Wonen in een glazen huis: durf je of niet?

Glas spreekt tot onze verbeelding. We hebben graag veel glas in de woning, voor het contact met de omgeving. De Italiaanse glasdesigner Carlo Santambrogio heeft de meest extreme variant van die glasarchitectuur opgezocht en bouwde enkele volledig glazen woning: van de vloeren over de wanden tot en met het dak. Ook heel wat van de elementen in de woning zijn uit glas gemaakt.

Spelregels voor een glazen huis

Wie na deze fotoreeks overtuigd is om in een glazen – of sterk beglaasde – woning te gaan wonen, houdt toch best enkele spelregels in het achterhoofd. De regels gaan verder dan het verbod om stenen naar de woning te gooien. Het is bijvoorbeeld ook niet verstandig om in de voortuin – of achtertuin te voetballen. Je bouwt het huis best ook niet in de buurt van een golfterrein en misschien het belangrijkst van al: sla een grote voorraad ramenreiniger in. Je zult die nodig hebben.
Auteur: TiM Vanhove - juni 2013
Inspiratie uit het buitenland
Architectuur is sterk cultureel gebonden. Denk maar aan de vakantiewoning in Toscane of de hotelkamer in New York. Ze zijn in niets vergelijkbaar met de vakantiewoningen of hotelkamers in eigen land. Toch kunnen die architecturale verschillen over de cultuurgrenzen heen inspirerend werken. In deze reeks brengen we staaltjes opmerkelijke architectuur van over de landsgrenzen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in