Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Wienerberger krijgt Natureplus voor kleidakpannen

Wienerberger heeft het milieulabel Natureplus ontvangen voor een groot aantal modellen in diverse kleuen uit het aanbod Koramic kleidakpannen en Façatile kleipannen. Daarmee is Wienerberger de eerste Belgische producent dit dit label verwerft.
De Porotherm keramische binnenmuurstenen van Wienerberger beschikken al langer over dit milieukeur. De fabrikant bouwt consequent verder aan het bedrijfsbeleid om milieuvriendelijke, gezonde en efficiënte bouwmaterialen te produceren. Dankzij het ruime aanbod aan natureplus gelabelde kleipannen kunnen bouwheren voortaan kiezen voor een bij hun project passende dakbedekking of gevelbekleding die beantwoordt aan de strengste ecologische, functionele en gezondheidseisen. Handig voor bouwprofessionals is dat de natureplus criteria zijn opgenomen in de typebestekken.

Het internationale milieukwaliteitslabel natureplus is gereserveerd voor bouwmaterialen en –producten die beantwoorden aan uiterst strenge criteria inzake milieuprestaties, impact op de gezondheid en gebruiksgeschiktheid. Om het label te kunnen krijgen, moeten fabrikanten een waterdichte procedure doorlopen. Via vragenlijsten, bedrijfsbezoeken en analyses van het product in onafhankelijke laboratoria, wordt gepeild naar de grondstoffen, andere ingrediënten en mogelijke emissies. Ook het verbruik van energie en water tijdens de productie en het transport, de verpakking, de afvalproductie en -verwerking, de veiligheid en de kwaliteitsborging worden in rekening gebracht. Door de strenge criteria voldoet hoogstens 20% van alle materialen en producten die op de markt zijn, aan de vereisten. Daarmee is het label uitsluitend voorbehouden voor de beste producten en legt natureplus de lat duidelijk hoger dan andere door overheidsinstanties uitgereikte labels, zoals het Europese Ecolabel. In ons land wordt natureplus beheerd door VIBE vzw.

Welgekomen ondersteuning voor de bouwheer
Met het natureplus label voor zijn Koramic kleidakpannen en Façatile kleipannen onderlijnt Wienerberger eens te meer zijn engagement voor ecologisch, sociaal en economisch maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat engagement reikt van aparte bouwmaterialen over een volledig gebouw tot wijkniveau, wat onder andere tot uiting komt in de milieuvriendelijke grondstofontginning en productie, concepten als laag-energetisch en massiefpassief bouwen en een studieproject als De Duurzame Wijk. Stuk voor stuk zaken die de bouwheer een welgekomen ondersteuning bieden, bijvoorbeeld als die oplossingen zoekt voor energiezuinig wonen, duurzaam materiaalgebruik of een optimaal ruimtegebruik met oog voor betaalbaarheid en het sociale weefsel.

Meer info: www.wienerberger.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in