Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Wakaflex: duurzaam en esthetisch alternatief voor lood

Lafarge Roof Products heeft met Wakaflex een milieuvriendelijk alternatief voor lood om dakaansluitingen te realiseren. Het systeem is bovendien esthetisch en laat zich snel verwerken.


‘Een ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel’, een wijsheid die - zeker in de dakdekkerswereld - meer dan eens haar deugdelijkheid heeft bewezen. De aansluitingen van de dakpannen met metselwerk, bijvoorbeeld aan een schoorsteen of. dakkapel kunnen maar beter van duurzaam en weerbestendig materiaal zijn. Tot nu toe werd daarbij gebruik gemaakt van lood, een zwaar, onhandelbaar en milieuonvriendelijk product. Met Wakaflex van Lafarge behoort dat voorgoed tot het verleden.

Wakaflex is gemaakt van 100% recycleerbaar hoogwaardig polyisobuyleen (PIB), onschadelijk voor mens en milieu, met bovendien een resem bijkomende troeven:
Zo is het materiaal vormvast door zijn spanningsvrij geïntegreerd aluminiumgaas. De vulkaniserende eigenschappen en metalen wapening tot aan de rand geven Wakaflex een duurzaam karakter: het product is water- en winddicht, UV-bestendig en vuilwerend.
Een ander voordeel ten opzichte van lood is het licht gewicht. Wakaflex is dus gemakkelijk te transporteren en te hanteren. Hetzelfde voor het gebruiksgemak. Dankzij de sterke zelfklevende randen kan het product met schaar en roller worden aangebracht. Er zijn dus geen verhitting, las- of plakmiddelen nodig.

Wakaflex is universeel toepasbaar. Het is geschikt voor alle pansoorten, schoorstenen, metselwerk,… Tot slot is het esthetisch. Wakaflex is beschikbaar in dezelfde kleuren als die van het pannendak of in een loodkleur.


Lafarge Roof Products stelt Wakaflex voor op het innovatieplatform van de BIS-beurs van 6 tot 14 oktober. Andere dakproducten van de producent vind je op standnummer 251.


Voor meer info: Lafarge Roof Products

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in