Aanbevolen partners

Viessmann Belgium logo
bulex
Logo Sto NV
logo Xella
Renoveren

Vlaming renoveert meer

Architecten halen momenteel bijna 61 procent van hun bouwopdrachten uit de renovatiemarkt. Dat is liefst 10 procent meer dan in 2010. Wie een beroep doet op een architect, besteedt gemiddeld bijna 116.000 euro aan de renovatie (exclusief btw, erelonen en uiteraard de aankoop van het pand). De cijfers komen uit een enquête bij 400 Vlaamse architecten.

 

De Beroepsvereniging van het Krediet bevestigt dat renoveren in de lift zit. Het aantal renovatiekredieten lag liefst 55 procent hoger dan in het eerste trimester van vorig jaar. Ook het aantal kredieten voor nieuwbouw steeg, meer bepaald met 29 procent. Voor de aankoop van een woning ontleent de Belg gemiddeld 130.000 euro, voor aankoop én renovatie gemiddeld 150.000 euro. Drie op de vier nieuwe leningen worden overigens aangegaan met een vaste rentevoet.


Goed nieuws voor aannemers

De toegenomen (ver)bouwactiviteit is goed nieuws voor de aannemers. Hun orderboekjes zijn volgens de Confederatie Bouw gevuld voor gemiddeld 5,46 maanden, een stijging met net geen 3 procent in vergelijking met de vorige periode van drie maanden.

 

Bron: De Standaard

Lees ook: Ytong, het renovatiemateriaal van de toekomst

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in