Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Vezelcementleien worden steeds vaker gebruikt voor dak én gevel

Zowel ontwerpers als bouwheren laten dak en gevel steeds vaker mooi in elkaar overgaan door voor een soortgelijke strakke bekleding te kiezen.
De talrijke formaten, de hoeveelheid aan kleuren en de verschillende dekkingsmethodes van vezelcementleien maken het immers mogelijk om te zorgen voor een gepersonaliseerde dak of gevel.
De leien kunnen volgens 10 dekkingsmethodes geplaatst worden en u heeft de keuze tussen 15 verschillende kleuren.
 Maar de leien bieden niet enkel en alleen esthetische voordelen, ze hebben een uitstekende weerstand tegen storm en wind (elke lei is verankerd) en hebben een hoge impactweerstand, wat bij gevelbekledingen zeker niet onbelangrijk is.

Ideaal voor renovaties

Er zijn veel gebouwen die niet meer voldoen aan de huidige eisen: ze worden te klein, hebben een hoog energieverbruik, of een vervallen uiterlijk.
 
Met haar typische textuur, de verschillende plaatsingsmethodes en haar brede waaier aan kleuren, gaan de leien perfect samen met de traditionele materialen van oudere gebouwen, zoals baksteen en natuursteen.
Anderzijds biedt de dunne bekleding met vezelcementleien de mogelijkheid om de nodige ruimte van een bijkomende thermische isolatie te voorzien. De isolerende lagen worden vanaf de buitenkant aangebracht, dus de renovatie van oudere gevels kan zonder grote problemen gebeuren en zelfs zonder dat de bewoner de woning moet verlaten tijdens de werken.
Het lichte gewicht van de vezelcementleien maakt ook de realisatie van eenvoudige en lichte draagstructuren mogelijk, zonder bijkomende funderingen.
Als u uw dak of gevel renoveert, kan u van onze Reno?check actie genieten en een premie tussen 200 en 400€ ontvangen.* Als u uw huis renoveert en onze lei gebruikt, vraagt dan uw cheque van de reno?check actie via [email protected]

*afhankelijk van de totale oppervlakte

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in