Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Velux: Meer licht, extra comfort

Nu het winteruur weer is ingetreden, kunnen we ons definitief opmaken voor een winter vol donkere avonden. Als je toch nog zo lang mogelijk wilt genieten van natuurlijk licht, ook onder je dak, vind je vast je gading in het productgamma dakvensters van Velux. De accessoires, zoals rolluik, duo-gordijn, zonnescherm en muggengaas zorgen voor extra comfort.


Rolluik

Het Velux rolluik is een totaaloplossing, voor een maximum aan comfort. Zo kun je met de rolluiken optimaal verduisteren en maximaal beschermen tegen de warmte of koude. Andere voordelen zijn meer privacy en een betere anti-inbraakbeveiliging. Ook bij barre weersomstandigheden bieden de Velux rolluiken een aantal voordelen. Het kletterende geluid van regen en hagel wordt gereduceerd en in de winter kan je flink wat energie besparen dankzij de goede thermische isolatie. De rolluiken zijn perfect te integreren op het raam en in het dak en zijn makkelijk te bedienen van binnenuit. Ze zijn verkrijgbaar in elektrische versie, op zonne-energie of manueel.


Duo-gordijn

Het Velux Manueel Duo-gordijn is de combinatie van een verduisteringsgordijn voor een donkere nacht en een vouwgordijn voor getemperd zonlicht overdag. Het is de ideale oplossing voor multifunctionele ruimtes, zoals bijvoorbeeld een studentenkot. Het Manueel Duo-gordijn is ook bijzonder handig om een minder fraai uitzicht te camoufleren of om voor de nodige privacy te zorgen. Het gordijn bestaat in een voorgeassembleerde versie waar beide gordijnen één geheel vormen of een te assembleren versie waar het zwevend vouwgordijn vrij te bewegen is, onder het verduisteringsgordijn. Bij de voorgeassembleerde versie is het verduisteringsgordijn beschikbaar in vier verschillende kleuren en het vouwgordijn in één kleur (wit).

Als je kiest voor de te assembleren versie, heb je keuze uit een ruimer gamma aan kleuren en motieven voor het verduisteringsgordijn en het zwevend vouwgordijn.


Zonnescherm

Velux kijkt ook al vooruit naar de zomer van volgend jaar. Hun zonneschermen worden op de buitenkant van het raam geplaatst. Daardoor worden de zonnestralen gestopt voor ze het glas bereiken en wordt de warmte die binnenkomt met 80% gereduceerd. Dit betekent echter niet dat ook het licht afgeblokt wordt. Het netweefsel laat daglicht door en behoudt het uitzicht op de buitenwereld. Het zonnescherm is ontworpen voor een gemakkelijke plaatsing en bediening vanuit de kamer.


Muggengaas

Het Velux muggengaas is een esthetisch systeem met zijgeleiders dat bij niet-gebruik opgeborgen zit in een aluminiumcassette, zodat het zicht naar buiten niet belemmerd wordt. Het muggengaas is vervaardigd uit sterk grijs glasvezelnet met een coating in pvc en met geborstelde aluminium onderdelen. Gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek, dus.

Nog erg handig in de zomer is het Velux verduisteringsgordijn. Dit is voor 99% lichtdicht en is in het bijzonder geschikt om een slaapkamer te verduisteren. Ideaal als het nog licht is wanneer het bedtijd is of wanneer een dutje van pas komt na een drukke middag in de zandbak.
Het verduisteringsgordijn wordt gemaakt van 100% vuilafstotend polyester met aan de buitenzijde een Thermocoating om beter te isoleren. Beschikbaar in vele kleuren en patronen en met traploze bediening. Om zeker te zijn dat je verduisteringsgordijn perfect bij je interieur past, kan je stalen bestellen via de ‘Online Velux Shop’.

 

Info: Velux

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in