Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Velux biedt voor elke kamer een flexibele oplossing

Naast kwaliteit en energiezuinigheid groeit de vraag naar comfort. Als grossier in licht en lucht stelt Velux zich dan ook tot missie om tegenover elke situatie de passende oplossing te stellen. En dat kan, want door de mogelijkheden van het dakvenster optimaal te benutten in combinatie met diverse accessoires, wordt de leefkwaliteit aanzienlijk verhoogd. Of het nu gaat om de manipulatie van natuurlijk licht, complete verduistering voor een verkwikkende slaap, bescherming tegen warmte en insecten, of veiligheid.

Het Velux dakvenster, zowel voor hellende als platte daken, is in de eerste plaats ontwikkeld om enerzijds maximaal daglicht binnen te laten en anderzijds gezond te ventileren. Algemeen wordt aangeraden dat de dakvensters minimaal 12% van de bewoonbare oppervlakte eronder moeten beslaan om een goed effect te hebben. Op die manier valt het licht bovendien dieper de ruimte in en krijg je zo’n 40% meer daglicht binnen dan bijvoorbeeld bij dakkapellen. Grote troef vandaag is dat je het dakvenster met allerlei accessoires kan combineren naargelang de functie van het vertrek of de persoonlijke behoefte.

Comfort voor een goede nachtrust: stil, koel en donker

Velux rolgordijnen kunnen, naargelang de voorkeur, het daglicht volledig uitschakelen of temperen om een sfeervol effect te creëren. Het Velux verduisteringsgordijn wordt gemaakt van 100% vuilafstotend polyester en aan de buitenzijde voorzien van een warmtewerende Thermocoating, om de zonnestralen te reflecteren in de zomer en te isoleren in de winter. Dit rolgordijn is 99% lichtdicht en is in het bijzonder geschikt om een slaapkamer te verduisteren.

Het Velux Energy & Silence venster dempt het regengeluid met 7 dB. In geluidstermen is dat, in vergelijking met een traditioneel dakvenster, maar liefst de helft minder. De profielen van de 'Energy & Silence' zijn uitgerust met een speciale coating. Samen met een nieuwe dubbele beglazing zorgt dit ervoor dat het geluid van de regen tot 48 dB verlaagd wordt. Een stuk lager dus dan de ‘ontwakingsdrempel’ van 50 dB die ons doet ontwaken en die standaard in de meeste wekkers is ingesteld.

Het Velux buitenste zonnescherm houdt 80% van de zonnewarmte buiten omdat de zonnestralen gestopt worden voor ze het glas bereiken. Het netweefsel laat daglicht door en behoudt het uitzicht op de buitenwereld. Het scherm is ontworpen voor een gemakkelijke plaatsing en bediening vanuit de kamer en is verkrijgbaar in elektrische versie, op zonne-energie of manueel.

Rolluiken zijn dan weer het ultieme middel om het binnenklimaat te optimaliseren en te beschermen tegen hitte, kou en ongewenste bezoekers. Door ramen en rolluiken op warme dagen overdag gesloten te houden, hou je maar liefst 93 procent van de warmte buiten. Dat vraagt veel minder energie voor mechanische koeling, ’s avonds zet je de dakramen open voor natuurlijke koeling en ventilatie. Andersom werkt het ook. In de winter wordt 27% van de kou buiten de deur gehouden. Als bijkomend voordeel isoleert een Velux rolluik ook akoestisch. Wakker worden door harde regen of hagel zal dan niet meer gebeuren.

Vochtbestendigheid in de badkamer of keuken

Door zijn onderhoudsgemak en vochtwerende eigenschappen is het dakvenster in wit polyurethaan uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Witte polyurethaan dakvensters hebben een gelamineerde houten kern om de stabiliteit te verbeteren en zijn naadloos omhuld voor een uitstekende vochtbestendigheid. De binnenafwerking is uitermate onderhoudsvriendelijk. De combinatie met jaloezieën verzekert de nodige privacy. Voor vensters op hoogte raadt Velux de afstandsbediening op zonne-energie aan.

Met de afstandsbediening in de woonkamer

Modern wooncomfort draait om flexibiliteit. Dankzij de persoonlijke instellingen kan je het elektrisch dakvenster (al dan niet op zonne-energie) op je wenken bedienen... bijvoorbeeld: om 7 uur de rolluiken omhoog, om 8 uur de ramen open, even verluchten, en dan weer dicht. Daarnaast zorgt de regendetector ervoor dat het venster automatisch gesloten wordt bij regen. Kortom, je verlaat het huis met een gerust hart. De superisolerende beglazing 73 (met geharde buitenruit en gelaagde binnenruit en dubbele winddichting) staat borg voor een makkelijke reiniging en voor een optimale thermische en akoestische isolatie.

Comfort voor platte daken

Met superisolerend glas én ook het opstaande kaderprofiel uit isolerend polystereen, is het Velux platdakvenster geschikt voor zowel nieuwbouw- of renovatieprojecten. Door zijn uitstekende isolatiewaarde (U = 1,4 W/m2K) en dubbele veiligheidsbeglazing is het platdakvenster een doeltreffend alternatief voor wie zijn oude koepel door een volwaardig en energiezuinig venster wil vervangen. Ook het platdakvenster kan nu uitgerust worden met een buitenste zonnescherm, dat geplaatst wordt tussen het glas en de acryl afdekschelp. Zo raakt 88% van de warmte niet de kamer binnen, maar wel een ‘zacht’ en sfeervol daglicht. Het zonnescherm werkt via afstandsbediening op zonne-energie (batterij wordt via de zon opgeladen) en is van buitenaf eenvoudig te installeren, zonder enige bekabeling.

Meer info: Velux

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in