Woonbesprekingen

Inspiratie uit het buitenland: spokend minimalisme

Inspiratie uit het buitenland
Architectuur is sterk cultureel gebonden. Denk maar aan de vakantiewoning in Toscane of de hotelkamer in New York. Ze zijn in niets vergelijkbaar met de vakantiewoningen of hotelkamers in eigen land. Toch kunnen die architecturale verschillen over de cultuurgrenzen heen inspirerend werken. In deze reeks brengen we staaltjes opmerkelijke architectuur van over de landsgrenzen.
The Ghost House doopten de ontwerpers deze minimalistische woning. Het Japanse Datar Architecture herleidde deze woning tot zijn essentie en tast zo de grenzen van het minimalisme af.
Japanners blinken uit op heel wat terreinen. Aan dat lijstje kunnen we ook minimalistische architectuur toevoegen. Architectuurwebsites en –fora staan vol met prachtige staaltjes minimalisme met Japanse signatuur. In onze zoektocht naar buitenlandse inspiratie pikten we er toch het Ghost House van Datar Architecture uit. De ontwerper herleidde het ontwerp tot de kinderlijke essentie: Het Ghost House is teruggebracht tot de vorm zoals een vierjarige het tekent. Oordeel zelf in deze fotoreeks:
 Auteur: TiM Vanhove - februari 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in