Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Sky of Rooftiles: inspirerend naslagwerk voor 125 jaar Koramic

Dakpannenproducent Koramic blaast 125 kaarsjes uit en dat wordt onder meer gevierd met het lijvig naslagwerk Sky of Rooftiles. Nooit voorheen werd zoveel kennis over kleidakpannen in één enkel volume verzameld.


Als Belgisch marktleider in de productie en verkoop van kleidakpannen heeft Koramic, de dakpannendivisie van Wienerberger, speciaal voor de voorschrijver, de dakdekker en alle andere bouwprofessionals een handige, nieuwe tool ontwikkeld: de “Sky of Rooftiles”, veel meer dan zomaar een catalogus.

Meer dan 500 referentie- & textuurfoto’s, technische tekeningen van alle pannen en hulpstukken, tientallen legplannen en dakdoorsnedes geven gespreid over 465 pagina’s een zeer realistische weergave van vorm, kleur en formaten. Men kan er de kleidakpannen als het ware “voelen”. Alles komt aan bod in “Sky of Rooftiles”, maar liefst 25 verschillende modellen pannen in meer dan 50 kleuruitvoeringen worden voorgesteld. Voor ieder panmodel vindt men de nodige technische basisgegevens zoals de minimum dakhelling, de latafstand en nuttige breedte. Uit dit alles blijkt eens te meer dat kleidakpannen, al duizenden jaren in gebruik, meer dan ooit een hedendaags dak- en gevelbekledingsmateriaal zijn. Deze unieke “Sky of Rooftiles” wordt verstuurd naar meer dan 9.000 bouwprofessionals.

Bijzonder handig in gebruik
Wat deze “Sky of Rooftiles” extra handig maakt, is z’n speciale indeling. Er werd geopteerd voor een indeling op basis van de panvorm. Vaak is dit immers het eerste en meest zichtbare keuzecriterium van de ontwerper en de bouwheer. Opvallende kleurenlabels aan de zijkant van de catalogus geven duidelijk de
zeven grote panvormen weer. Met de diverse indexen voorin het boek heeft men de juiste pan in een mum van tijd gevonden. En het hoofdstuk plaatsingsvoorschriften laat niets aan het toeval over. Meteen is deze “Sky of Rooftiles” ook het uitgelezen instrument om mee te nemen naar de bouwheer en zelfs op de werf. Gedaan met sleuren van mappen, losse blaadjes en folders... alles zit vervat in één handig boek.
Bovendien wordt de link gelegd met de website, waar men in een muisklik een volledige technische fiche van alle producten vindt.


Alle info uit de “Sky of Rooftiles” is ook terug te vinden op de website  Koramic

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in