Aanbevolen partners

Viessmann Belgium logo
bulex
Logo Sto NV
logo Xella
Renoveren

Renovatie van een Art Nouveau woning

Op zondag 29 mei 2016 vindt de Vlaamse Renovatiedag plaats, een unieke openhuizendag. Bezoek tal van renovatieprojecten en praat met de mensen achter het project. De bewoners en de architect geven graag een woordje uitleg over hoe zij de renovatie hebben aangepakt, hoe de samenwerking is verlopen, welke technieken er zijn toegepast … Habitos.be laat je nu al kennismaken met een prachtige renovatie, die je die dag kan bezoeken.
Dit project uit Antwerpen omvat het renoveren van een Art Nouveau woning uit 1907 en het toevoegen van een nieuwe hedendaagse achterbouw.

Aangezien de voorbouw nog over veel erfgoedkenmerken beschikt werd deze gevrijwaard en hersteld door architect Edward Sorgeloose van Edward Sorgeloose Architecture.

Hedendaags wooncomfort

De nieuwbouwinterventie voorziet een geoptimaliseerd ruimtegebruik van de perceelbreedte en sluit aan bij de huidige eisen omtrent hedendaags wooncomfort.

De grote raampartijen brengen een interactie teweeg met de tuin en brengen een zee van licht en lucht in de leefruimtes. Wit maatwerk wordt in contrast gebracht met de bestaande eiken parketvloeren.

Het project is een voorbeeld een reconversie van een typisch Antwerps burgerhuis naar een hedendaagse en tijdloze woning.
Identikit 
Type Rijwoning
Bouwjaar 1907 
Renovatiejaar 2015 
Energetische ingrepen
Isoleren van het bestaande dak
Vervanging van bestaand glas naar hoogrendementsglas
Watergerelateerde ingrepen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Vervanging van loden leidingen

Meer info: Vlaamse Renovatiedag

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in