Aanbevolen partners

SoSimply logo
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
logo FAKRO
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Quadro by Icopal: duurzame dakbedekking voor nieuwbouw en renovatie

Een dak moet voor alles functioneel zijn: het moet bescherming bieden tegen alle mogelijke weersomstandigheden, het moet gemakkelijk te plaatsen zijn en is liefst ook licht in gewicht zodat het op ieder type hellend dak geplaatst kan worden. Maar bij Icopal weten we ook dat een mooi dak de waarde van een woning verhoogt. Daarom hebben we een nieuwe dakpan ontwikkeld die aan al deze voorwaarden voldoet: de Quadro by Icopal, een nieuw daksysteem gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring. Frédéric Henry, Senior Salesmanager licht de meerwaarde van Quadro toe.

Dakpannen uit staal, dat is verbluffend!
Frédéric Henry:
“De nieuwe Quadro by Icopal is letterlijk een ijzersterk daksysteem met een onbreekbare stalen kern en een meerlagige bescherming, bestaande uit een thermische verzinking, een dubbelzijdige epoxy coating, een toplaag in een extra duurzame poedercoating. Die afwerking maakt de dakpannen bestand tegen iedere weertype: van stortregen of sneeuwvlaag tot ijzige koude of blakende zon. Of anders gezegd, Icopal is een heel duurzaam daksysteem met minimale onderhoudskosten.”
 
Op welke daken kan Quadro by Icopal worden toegepast.
Frédéric Henry: “Het systeem is op ieder type hellend dak toepasbaar, en dat vanaf een helling van 12° tot 90°. Het systeem leent zich zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Quadro by Icopal kan daarbij perfect over de bestaande dakbedekking – zoals leien, shingels, roofing of golfplaten - geplaatst worden. Geen extra afbraak- en stortkosten dus.”

 

Kampioen in de lichtgewicht klasse

Hoe verloopt de plaatsing van het systeem?
Frédéric Henry: “Dankzij zijn lage gewicht: 7,4 kg/m² of amper 1/7de van een betonnen dakpan laat Quadro by Icopal zich heel snel plaatsen. Ook de praktische afmetingen en de unieke bevestigingsmethode dragen daartoe bij. Met ons systeem moet je rekenen op twee dagen om een dak volledig te vernieuwen. Met een traditioneel systeem zou de dakdekker er drie dagen over doen. Ook goed om weten: Decra Icopal geeft een garantie van 30 jaar op het systeem. We zijn dus heel zeker van de kwaliteit die we bieden.”
 
Hoe zit het met het esthetische?
Frédéric Henry: “Quadro by Icopal is verkrijgbaar in vijf kleuren: mat zwart, grafiet grijs, mol grijs, licht grijs en baksteen rood. Uiteraard leveren we de passende hulpstukken voor elke aansluiting en afwerking. Tijdens zijn recentste project koos dakwerkersbedrijf Ledda & Zoon voor de allernieuwste oplossing van Icopal omwille van het betere akoestisch comfort.”

Hoe werkt deze akoestische oplossing?
Frédéric Henry: "We ontleenden deze techniek aan de auto-industrie. Het akoestisch systeem wordt aan de achterzijde van elke dakpan aangebracht en zorgt ervoor dat de trillingen, veroorzaakt door regen of hagel, aanzienlijk verminderen. Bijgevolg is er ook minder geluidsverspreiding. Zo verlagen met lawaai tot 25%. Dankzij de toepassing van deze technologie biedt een metalen dak een akoestisch comfort dat de zogenaamde traditionele daksystemenen evenaart."

 

Meer info: Icopal

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in