Woonbesprekingen

Prachtige gevelstenen geven oude woning een nieuw leven

De bestaande woning uit 1987 was nog in goede staat, maar kon een opfrissing gebruiken en moest licht uitgebreid worden. De eisen waren duidelijk: met zo min mogelijk ingrepen een maximale make-over realiseren. Architect Bruno Callaert ging er mee aan de slag.
De tijdloze gevelsteen en de betonpannen waren nog oké, maar vroegen een nieuwe frisse toets door een nieuw gevelmateriaal, zonder dat het echter te druk mocht worden. De stabiliteit eiste een lichte houtconstructie en een gevelbeplating die ook een dikkere isolatie toelaat, is hierbij een ideale gevelafwerking.

Onderhoudsvrij materiaal

De Equitone gevelpanelen passen zowel bij de bestaande landelijke woning als bij het nieuwe moderne volume. Daarenboven konden ze ook gebruikt worden om de bestaande houten zwart geschilderde en verweerde dakoversteken te bekleden met een nieuw onderhoudsvrij materiaal, waardoor ze het geheel verbinden.

De architect probeerde verschillende patronen. Hierbij telde niet alleen esthetiek maar ook economie. Door de platen langs door te zagen in stroken van circa 62 cm was er geen snijverlies. En door de wisselende horizontale voegen werden de overschotten tot een absoluut minimum beperkt. Tegelijk zorgen ze voor een speels effect voor het nieuwe strakke volume.
Identikit
Materiaal
  • Equitone grijs
  • Equitone wordt afgewerkt met een dubbele laag watergedragen acrylaatdispersie, Op de beeldzijde voorzien van UV-geharde PU-topcoating.
 Architect
Archbureau Bruno Callaert bvba - 2870 Puurs


Bron: Eternit

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in