Renoveren

Plannen om dit jaar te renoveren? Ontdek op welke premies je in 2022 recht hebt

Wil je volgend jaar (iets in) je huis verbouwen? Dan moet je heel wat keuzes maken. Maar over 1 ding hoef je niet te twijfelen. Hoe je je renovatieproject ook aanpakt, ga niet voor halfslachtige oplossingen, maar renoveer met het oog op de toekomst. Kies er dus voor om te BENOveren in plaats van gewoon te renoveren. Als je het slim aanpakt, kost dat amper meer. En het levert je heel wat voordelen op. Meer comfort, een hogere waarde voor je woning en minder energiekosten bijvoorbeeld. Maar ook heel wat BENOvatiepremies. Je ontdekt het allemaal op www.mijnBENOvatie.be

Haal meer uit je renovatie met een BENOvatie

Ben je van plan om je huis of appartement te renoveren? Kies dan voor ‘BENOveren’ in de plaats van gewoon renoveren. Door slim en doordacht ‘beter te renoveren’ maak je je woning klaar voor een energiezuinige toekomst. Minder energiekosten, minder CO2-uitstoot, aangenamer wonen, een hogere verkoopwaarde, … Kortom: heel wat voordelen waar je, hoe eerder je begint te BENOveren, eerder van kunt genieten.

Haal meer uit je renovatie met een BENOvatie

Ben je van plan om je huis of appartement te renoveren? Kies dan voor ‘BENOveren’ in de plaats van gewoon renoveren. Door slim en doordacht ‘beter te renoveren’ maak je je woning klaar voor een energiezuinige toekomst. Minder energiekosten, minder CO2-uitstoot, aangenamer wonen, een hogere verkoopwaarde, … Kortom: heel wat voordelen waar je, hoe eerder je begint te BENOveren, eerder van kunt genieten.

Maar wat betekent BENOveren in de praktijk?

Je ideale BENOvatietraject bestaat uit vijf stappen waarbij je start met het dak en zo verder gaat naar de buitenmurenhet glasde ramen en deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde techniekenverwarming en sanitair warm waterventilatiewaterbehandelingregenwaterrecuperatiehuisautomatiseringslimme verlichtingstroomopwekking met een brandstofcel of zonnepanelen en verstandig gebruik van zonnestroom als je al zonnepanelen hebt.

Afhankelijk van je budget en je eigen mogelijkheden beslis je of je alle stappen in een keer doorloopt of dat je de werken in stukken doet. Benieuwd? Ontdek je ideale BENOvatietraject op www.mijnBENOvatie.be.

Volg jouw ideale BENOvatietraject op www.mijnBENOvatie.be

BENOvatiepremies 2022: wat verandert er?

In de eerste helft van 2022 blijven de isolatiepremies die je in het Vlaams Gewest kan krijgen identiek als in 2021. Zo blijven naast de gewone energiepremies voor individuele BENOvatiemaatregelen zeker ook de EPC-labelpremie en de renteloze renovatielening die vorig jaar werden ingevoerd meer dan de moeite waard.

Een overzicht van alle premies waar je recht op hebt als je tussen nu en midden 2022 BENOveert vind je op www.mijnBENOvatie.be

1. Energiepremies voor individuele BENOvatiemaatregelen
 

2. Extra premies & financiële stimuli voor grondigere energiezuinige renovaties

3. Extra premies & financiële stimuli voor grondigere energiezuinige renovaties door nieuwe eigenaars (bovenop premies I. en II.)
 

4. Extra premies & financiële stimuli voor verbouwers met een beperkt of modaal inkomen, private eigenaars die een woning verhuren aan beschermde afnemers of voor beschermde afnemers zelf (bovenop premies I., II. en III.)

In de tweede helft van 2022 zullen de energiepremies van Fluvius (behalve die voor zonnepanelen) en de renovatiepremie van het agentschap Wonen-Vlaanderen samensmelten tot één gezamenlijke Mijn VerbouwPremie. Iedereen die investeert in een woning, een appartement(sgebouw) of een niet-residentieel gebouw zal vanaf dan via één online loket financiële steun kunnen aanvragen voor én renovatie én investeringen in energie-efficiëntie.

Meer info over de voorwaarden, bedragen etc. die vanaf dan zullen gelden vind je nu al op www.mijnVerbouwpremie.be. Eenmaal definitief zullen ze uiteraard ook opgenomen worden op www.mijnBENOvatie.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in