Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Onderdaken: folies of houtvezelplaten?

Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties kun je niet meer rond onderdaken en de bescherming van muurisolatie heen. Isoproc Solutions geeft advies voor een correcte oplossing.
Zij zorgen ervoor dat de stilstaande lucht, die de kern vormt van de isolerende werking van isolatiemateriaal, niet wordt weggeblazen en dat het isolatiemateriaal zelf geen schade oploopt van regen of sneeuw die van buitenaf doorheen of langs de gevelbekleding infiltreren.
Met de juiste materialen voor wind- en regendichting vermijd je met andere woorden een efficiëntieverlies, de beschimmeling en verrotting van de isolatie, bouwschade aan de woning, gezondheidsproblemen en allergieën.
 
Binnen dit thema raadt Isoproc Solutions het volgende aan:
  • Gebruik wanneer mogelijk best houtvezelplaten. De houtvezelplaten van Celit zijn koudebrug onderbrekend, stevig, duurzaam, gemakkelijk te plaatsen, damp open en perfect compatibel met de andere belangrijke duurzame bouwelementen ‘isolatie’ en ‘luchtdichting’.
  • In bepaalde situaties, onder meer bij structuren met grillige vormen, bij de aansluiting met dakgoten, net boven een dakvenster, enzovoort kun je best de houtvezelplaten aanvullen met / vervangen door soepele membranen. Als specialist voor de afdichting van de gebouwschil biedt pro clima hiervoor een uiterst kwalitatief en volledig gamma aan banen, kleefmiddelen en detailoplossingen, specifiek voor uw situatie.
 
Meer weten: www.isoproc.be of bezoek Isoproc Solutions op de Belgian Roof Day (stand 11)

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in