Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Monier pakt uit met reflecterende onderdakfolie

Dakspecialist Monier verruimt zijn gamma met een nieuwe onderdakfolie Spirtech Clima+ 200. Deze folie is voorzien van een kleefstrook en is sterk reflecterend aan de bovenzijde. Deze onderdakfolie optimaliseert de energieprestatie van de isolatie en bespaart zo de verwarmings- en koelkosten.


Een woning isoleren dient om warmte te behouden tijdens koudere periodes maar ook om warmte buiten te houden tijdens de zomermaanden. Isolatie krijgt dus heel wat te verduren qua temperatuurverschillen en dient voldoende te worden beschermd om haar isolatiewaarde te behouden.

Met zijn nieuwe onderdakfolie biedt Monier een systeem dat verschillende eigenschappen combineert en de isolatie optimaal beschermt: Spirtech Clima+ 200. Bovenop de eigenschappen van alle types onderdakfolie van Monier (dampdoorlatend, waterdicht uit meerdere lagen onderling verlijmd met hydrofobische lijm) is dit nieuwe type voorzien van een sterk reflecterende bovenlaag en een kleefstrook om overlappende zones wind -en regendicht af te werken.


Koeler tijdens de zomer

In de zomer kan de temperatuur op het dak hoog oplopen. Een deel van de warmtestralen wordt doorgegeven aan de onderliggende constructie en verwarmt op die manier de (zolder-) ruimte. De reflecterende laag van Spirtech Clima+ 200 weerkaatst tot 83% van de warmtestralen, waardoor de isolatie minder opwarmt en beter presteert. Metingen hebben uitgewezen dat door de warmtereflectie de temperatuurstijging met 3°C kan worden afgeremd in de zolderruimte.


Warmer in de winter

Een slecht (of niet) geïsoleerd dak kan tot 30% van de warmte doen verliezen, met verhoogde stookkosten als gevolg. Metingen hebben uitgewezen dat luchtstromen in de (glaswol-)isolatie de werking verstoren en de isolatiewaarde sterk doen afnemen (tussen 15 en 51%!). Vandaar is het sterk aanbevolen een perfect waterkerende, dampdoorlatende onderdakfolie te gebruiken voorzien van kleefstroken. Hierdoor blijft isolatie beschermd tegen stof, luchtstromen en vocht om de isolatiewaarde te behouden.


Eigenschappen Clima+

De onderdakfolie Spirtech Clima+ 200 van Monier is opgebouwd uit verschillende lagen:

  1. Reflecterende bovenlaag: weerkaatst tot 83% van de warmtestralen
  2. Bovenvlies (PP-fleece): UV-gestabiliseerd, beschermt tegen mechanische belasting en UV-stralen
  3. Middenvlies (PP-film): microporeuze, dampdoorlatende filmlaag, UV-gestabiliseerd
  4. Ondervlies (PP-fleece): UV-gestabiliseerd, beschermt tegen mechanische belasting
  5. Kleefstrook om overlappende banen onderdakfolie naadloos aan elkaar te kleven en lucht -en waterdichtheid te garanderen


Meer info: Monier

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in