Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Monier lanceert nieuwe zonnesystemen

Monier – fabrikant van dakpannen en daksysteemcomponenten – heeft nieuwe zonnesystemen ontwikkeld voor hellende daken afgewerkt met dakpannen. Monier ST is een eigen productlijn zonnecollectoren en Monier PV staat voor de fotovoltaïsche installaties.


Almaar meer mensen kiezen bewust voor groene energie: elektriciteit en warm water, opgewekt zonder uitstoot van CO2 of andere stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Dat zijn we niet enkel verplicht aan de volgende generaties, maar ook aan onze portemonnee. Fossiele brandstoffen zijn immers niet enkel eindig, hun prijs stijgt ook voortdurend. Hernieuwbare energiebronnen, zoals de energie die de zon genereert, vormen dan dé oplossing bij uitstek.


Zonne-energie

De zonne-energiesystemen van Monier, de grootste fabrikant van dakpannen en daksysteemcomponenten ter wereld, zijn speciaal ontwikkeld voor hellende daken die zijn bedekt met dakpannen. Ze tellen zowel zonnecollectoren waarmee water wordt verwarmd, als zonnepanelen die daglicht omzetten in elektriciteit.


Warm water

Onder de naam Monier ST introduceert Monier een eigen productlijn zonnecollectoren en onder de naam Monier PV worden fotovoltaïsche installaties op de markt gebracht. Niet zomaar als afzonderlijke producten an sich, maar als volledige zonne-energiesysteemoplossingen, aangepast aan en gemonteerd op of in het dak.

De Monier ST-systemen omvatten het complete gamma zonnecollectoren, opslagvaten, boilers en buffers, pompen, regelaars, expansievaten etc, en zijn geschikt voor zowel ruimteverwarming als warmwatervoorziening. De zonnecollectoren kunnen zowel in het dak (tussen de dakpannen) als bovenop de pannen worden gemonteerd.


Elektriciteit uit de zon

De fotovoltaïsche Monier PV-systemen zetten zonne-energie om in elektrische stroom zonder het milieu te belasten. De PV-systemen van Monier kunnen worden geleverd inclusief omvormer(s) die ervoor zorgen dat de opgewekte zonnestroom (gelijkspanning) omgezet wordt naar wisselstroom. Afhankelijk van de wensen van de (ver)bouwer kunnen ze volledig geïntegreerd worden, semi-geïntegreerd worden of boven de dakpannen worden gemonteerd.


Meer info: Monier

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in