Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

KoraSun: Zonnepanelen voor naadloze integratie in Koramic kleidakpannen

De druk op het milieu neemt elke dag toe. En langzaam maar zeker groeit het besef dat de klassieke energievoorraden niet oneindig zijn. Met als gevolg dat ook de energiekosten blijven stijgen. De roep om alternatieve energiesystemen klinkt daarom steeds harder. Koramic, de divisie kleidakpannen van bouwmaterialenproducent Wienerberger, luistert naar de markt en ontwikkelde, in samenwerking met enkele Belgische partners, fotovoltaïsche panelen die perfect integreerbaar zijn in Koramic kleidakpannen

Perfecte architecturale integratie
Het concept dat de merknaam KoraSun® draagt, is innovatief en revolutionair. Het werd ontwikkeld met het oog op een perfecte architecturale integratie zonder zichtbare naden of metalen onderdelen. Speciaal hiertoe ontwikkelde draagpannen uit gebakken klei ondersteunen de zonnepanelen zodat ze netjes in het dak kunnen worden ingewerkt. Het extreem dunne en ultralichte polyurethaan (PU-) kader van de zonnepanelen gebaseerd op de Colofast®-technologie garandeert een perfecte integratie en sluit naadloos aan op de kleidakpannen.

Eenvoudige installatie met “plug and play”-systeem
KoraSun® laat zich in een handomdraai installeren en aansluiten dankzij het unieke “plug and play”-systeem dat het werk van de professionele dakdekker een stuk lichter maakt. Dankzij de keramische draagpannen, de geïntegreerde bevestigingshaken en de magnetische bevestiging, hoeft de dakdekker bij de montage geen snijwerk aan de dakpannen te verrichten en heeft hij evenmin speciaal gereedschap nodig.

Belgische makelij
Voor de realisatie van het KoraSun® concept deed Koramic een beroep op drie partners: Photovoltech voor de zonnecellen, Soltech voor de fotovoltaïsche modules en Recticel voor het PU-kader. Alle componenten zijn bijgevolg van Belgische makelij en ook de assemblage vindt plaats in België.

Compatibel met twee types kleidakpannen
KoraSun® zonnepanelen zijn voorlopig perfect integreerbaar in twee types kleidakpannen van Koramic: de Migeon Actua en de Pottelberg Stormpan 44. Volgens planning zou het eerste systeem in juli 2008 op de Belgische markt verkrijgbaar zijn; het tweede systeem zou in het voorjaar van 2009 beschikbaar zijn.

Milieuvriendelijke energieoplossing
De ontwikkeling van KoraSun® kadert volkomen in de trend naar duurzaam wonen en de stijgende vraag naar energiezuinige woningen en milieuvriendelijke energieoplossingen.

Meer informatie
Een brochure over de Korasun zonnepanelen kan gratis verkregen worden op de Batibouwstand van Koramic kleidakpannen paleis 5 - stand 309 of het adres – Kapel ter Bede 86 – 8500 Kortrijk - Tel 056-24.96.38 – Fax 056-20.47.60 of in de showrooms van Londerzeel, Kortrijk en Wanlin of via email naar [email protected]

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in