Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Koramic breidt gamma dakfolies uit

Koramic vult zijn gamma dakfolies aan met de KoraFleece en de KoraFleece Plus. Hiermee kan Koramic voor elke situatie een duurzame oplossing bieden.


Het onderdak speelt een belangrijke rol bij een hellend dak. Het beschermt de dakstructuur en de isolatie doordat het mee instaat voor de waterdichtheid, de winddichtheid, de stofdichtheid en het weren van insecten.

KoraFleece en KoraFleece Plus zijn universeel toepasbare, dampopen onderdakfolies. In combinatie met de kleidakpannen van Koramic garanderen ze een kwalitatieve en duurzame dakopbouw die bestand is tegen alle weersomstandigheden en de tand des tijds.

  • Beide onderdakfolies zijn heel waterdicht . Daardoor zijn ze in staat binnendringende regen of stuifsneeuw tijdelijk op te vangen en af te voeren naar de dakgoot.
  • Ze zijn zeer dampdoorlatend. Ze voeren waterdamp die van binnen komt af naar buiten. Hoe meer dampdoorlatend de folie hoe lager het risico op inwendige condensatie die kan afdruppelen op de isolatie en de dakstructuur. Bovendien bezit KoraFleece® Plus de extra eigenschap om mocht er toch inwendige condensatie optreden deze op te nemen en via de geventileerde spouw tussen pannen en onderdak af te voeren.
  • Ze zijn winddicht. Ze verhinderen dat er onder het onderdak turbulenties ontstaan en die de thermische isolatie negatief kunnen beïnvloeden.
  • Ze hebben een geïntegreerde zelfklevende strook en markeringen die de juiste overlapping in functie van de dakhelling aangeven. Deze kwaliteiten dragen bij tot een gemakkelijke, winddichte en waterdichte plaatsing. Daardoor kan er geen koude lucht via de overlappingen in de isolatie terecht komen, wat de doeltreffendheid van de thermische dakisolatie ten goede komt.
  • Hun grote sterkte, hun kleine dikte, de vlotte hanteerbaarheid van de folie op rollen, het gemakkelijk te versnijden met een cuttermes en hun lage gewicht vereenvoudigen het werk van de dakdekker en bevorderen de veiligheid.
  • Ze zijn goed bestand tegen veroudering onder invloed van UV-straling, zodat ze ook na jaren nog even doeltreffend de dakstructuur en de isolatie blijven beschermen.
  • Ze zijn universeel toepasbaar. Beide folies kunnen worden aangebracht op een bebording of op de keperstructuur in direct contact met de isolatie. Ze zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Beide folies kunnen ook gebruikt worden als regenscherm bij gevelbekleding met gesloten voeg.


Voor unieke oplossingen

KoraFleece heeft een unieke 5-laagse opbouw met aan de bovenzijde een UV-bestendig polypropyleen (PP)-vlies dat bescherming biedt tegen beschadiging en mechanische belasting. De polyolefinelaag daaronder vormt een extra bescherming tegen veroudering onder invloed van het zonlicht. Een wapening geeft de folie extra sterkte. Een microporeus PP-membraan staat in voor de waterdichtheid en dampdoorlatendheid. Onderaan zit tenslotte opnieuw een PP-vlies.

KoraFleece Plus bestaat uit twee lagen. Een polyestervlies, dat aan de bovenzijde afgewerkt wordt met een polyurethaancoating die goed tegen UV-straling bestand is. Het onderdak heeft door de aanwezigheid van het polyestervlies een capillaire werking. De polyurethaancoating heeft een uitzonderlijk grote dampdoorlatendheid. Daarmee beantwoordt het aan de WTCB-vereiste voor een goed onderdak. Door de capillaire werking is het in staat eventuele condensatiedruppels op te nemen en het vocht tijdelijk te bufferen. Dankzij de dampdoorlatendheid wordt dit vocht dan efficiënt naar buiten afgevoerd.


Meer info: Koramic
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in