Bouwprojecten

Koekjesfabriek maakt plaats voor 31 kmo-units

Auteur: Bereal

In het West-Vlaamse Ichtegem is de sloop gestart van de voormalige gebouwen van Dupon Biscuits, dat verhuist naar een nieuwe vestiging in Torhout. De oude koekjesfabriek maakt plaats voor een nieuw bedrijventerrein met 31 kmo-units dat de naam Houtland-West krijgt. Door de uitstekende ligging en het nijpende tekort in de regio aan kwalitatieve ruimte om te ondernemen, is er veel interesse in de nieuwe economische hotspot. Projectontwikkelaar Global Estate Group laat weten dat al de helft van de kmo-units een eigenaar kent, terwijl de verkoop nog maar net gestart is.

De keuze om de oude gebouwen van Dupon Biscuits, dat koekjes voor ijsjes maakt, te herontwikkelen tot kleine kmo-units is te verklaren vanuit de grote nood aan een kwalitatieve ruimte voor kleine zelfstandigen en ondernemers waar de regio mee kampt.

“We merken dat veel kmo’s al jaren tevergeefs op zoek zijn naar een stek om uit te breiden. Het weinige dat op de markt komt, is te duur of te groot of er bestaat een ellenlange wachtlijst voor. Houtland-West zal extra zuurstof geven aan het economische weefsel in de regio.”

Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group

Niet alle gebouwen tegen de vlakte

Global Estate Group – een van de belangrijkste West-Vlaamse ontwikkelaars van bedrijventerreinen, met onder meer kmo-parken in Bredene, Roeselare, Veldegem, Waardamme en Wielsbeke – mikt met Houtland-West op een bedrijventerrein dat tegelijk functioneel en duurzaam is. Dat laatste wil het onder meer bereiken door enkele bestaande gebouwen te integreren in het project.

“De site heeft een totale oppervlakte van 2,3 ha en omvat tot op heden loodsen, kantoren, productiehallen en een woning. De loodsen en kantoren maken plaats voor de 31 kmo-units, maar de twee productiehallen van respectievelijk 2.100 m² en 4.300 m² blijven behouden en worden te koop of te huur aangeboden. Op die manier hergebruiken we wat er vandaag nog is, maar steken we het in een nieuw kleedje.”

Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group

De kmo-units hebben oppervlaktes tussen 128 en 405 m² en zijn uitermate geschikt als opslagplaats of atelier.

“Indien gewenst kunnen meerdere units samengevoegd worden. Alle units zijn opgetrokken in kwalitatieve materialen en worden casco opgeleverd, zodat de ondernemer de unit helemaal kan afstemmen op zijn eigen behoefte.”

Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group

Uitstekende ligging

Een grote troef van het nieuwe bedrijventerrein, is zijn goede bereikbaarheid. Het kmo-park ligt op 3 km van het centrum van Ichtegem en vlakbij de gewestweg N33 (Torhout-Oostende). De E40 bevindt zich op 10 km (afrit Gistel) en de E403 (afrit Torhout) op 12 km.

De sloop van de oude gebouwen van Dupon Biscuits die plaats moeten ruimen is inmiddels gestart. Global Estate Group hoopt in februari te starten met de bouw van de units, zodat de ondernemers eind 2022 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe kmo-park. De interesse is – niet geheel verrassend – alvast groot: de verkoop is nog maar net gestart en de helft van de units is al verkocht.

Infoavond

Voor die verkoop zorgt Osaer & Pauwels. De makelaar organiseert op 21 oktober een infoavond voor alle geïnteresseerden. De infoavond gaat door van 19.30 tot 22.30 uur in Event House in de Sint-Bertinuslaan 28 in Ichtegem. Inschrijven voor de infoavond is wel verplicht en kan nog tot 15 oktober via een mailtje naar [email protected] of een telefoontje naar 050/67.81.90.

Bron: Bereal

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in