Bouwprojecten

Ontwikkelaar Ertzberg reageert op bezorgdheden van de buurt op plannen Silo 54

Auteur: Bereal

"De conceptplannen voor de renovatie van de Silo’s zijn al meer dan 15 jaar bekend. Ze werden eerder al gepubliceerd in een brochure, waren online te vinden en zijn tijdens meerdere grote info- en inspraakmomenten voorgesteld. De buurt en handelaars konden hierover steeds met ons van gedachten wisselen."

"We hebben alle begrip voor bezorgheden zoals slagschaduw. Maar zowel buurtbewoners als horeca-uitbaters kunnen ervan op aan dat hun terras ook na het opleveren van het project van veel zon zal kunnen genieten. Het officiële milieueffectenrapport (MER) in het kader van het Ruimtelijke Uitvoeringsplan, waarvan Silo’s en bovenbouw integraal deel uitmaakten, toonde in 2008 al aan dat de buurt gemiddeld over een heel jaar 84% à 94% van de tijd van zonlicht zal kunnen genieten. Enkel In de lente of herfst kan er, zij het in beperkte mate, slagschaduw ontstaan. Tijdens de zomermaanden valt de schaduw volledig in het water van de Vaart en zorgt dit dus voor geen enkele impact op de buurt."

"Ook de komende tijd staan we open om blijvend toelichting te geven aan al wie dat wil. En omdat we willen dat iedereen goed begrijpt wat onze visie is en welk verhaal er achter Silo54 schuilt, organiseren we in het najaar nog een grote expo. We nemen ook persoonlijk contact op met de buurtbewoners die tijdens het afgelopen openbaar onderzoek bezwaren uitten om te bekijken hoe we van Silo54 ook voor hen een succesverhaal kunnen maken."

Jo Vandebergh, CEO van Ertzberg

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in