Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Isolatie en licht door je dak dankzij deze producten

Een daglichtkoker van Solatube, een dakvenster van Velux om het geluid van neerslag te dempen en een nieuw isolatieschild voor metalen daken en gevels van Isotec, het zijn handige producten die jij ook kunt gebruiken.


Daglicht in donkere hoek

In Capelle aan de IJssel (Nederland) staat een woning die volledig is voorzien van systeemplafonds. De plaatsing van de ramen ten opzichte van de draaicirkel van de zon creëert echter een vrij donkere hoek in de woonkamer. De huiseigenaar zocht een stijlvolle oplossing die de donkere hoek voorziet van optimaal daglicht, waardoor in de kamer een prettigere sfeer zou ontstaan. De oplossing diende minimale aanpassing aan het systeemplafond met zich mee te brengen. Na gedegen onderzoek besloot de eigenaar om ten een Solatube daglichtkoker (1 Solatube 290 DS) te installeren. Deze past met een diameter van 35 centimeter ruim bin¬nen één enkele plafondtegel en voorziet in ruim voldoende daglicht. “De uitstraling van de kamer is totaal veranderd. We konden eigen¬lijk weinig met die hoek, maar nu kunnen we er rustig de krant lezen zonder zelfs maar het licht aan te hoeven doen. En de kamer lijkt een stuk ruimer te zijn geworden”, aldus de tevreden eigenaar.

Meer info: Solatube


Energy & Silence-dakvenster van Velux halveert regengeluid

Velux brengt een nieuw, baanbrekend dakvenster op de Belgische markt, de Energy & Silence. Dit dakvenster houdt tot 7 dB meer regengeluid tegen in vergelijking met een traditioneel venster. De profielen van de Energy & Silence zijn uitgerust met een speciale coating. Samen met een nieuwe dubbele beglazing zorgt dit ervoor dat het geluid van de regen tot 48 dB verlaagd wordt. Een stuk lager dus dan de ‘ontwakingsdrempel’ van 50 dB. Naast het geluid van regen en hagel, krijgen ook hitte en koude veel minder kans om binnen te dringen dankzij een nog verbeterde isolatiewaarde van het venster (Uw = 1,3 W/m².K). Bovendien zorgt de dubbele beglazing voor een extra bescherming inzake de veiligheid van de personen binnenin. Als kers op de taart is er ook nog een belastingvermindering van 40% dankzij de uitstekende isolatiewaarde van het glas (Ug = 1,0 W/m².K).

Meer info: Velux


Isotec-linea: nieuw isolatieschild voor metalen daken en gevels

Isotec België introduceert haar vernieuwd Isotec Linea isolatiepaneel voor dak- en geveltoepassingen met een vlakke toplaag. De panelen creëren een geïsoleerde draagstructuur waarop koper en zink staande naad meteen kunnen worden aangebracht. De panelen werden zo ontworpen dat ze nog sneller en eenvoudiger verwerkbaar zijn. Uniek aan Isotec Linea is de geïntegreerde metalen lat met speciale schroefuitsparing. Hierdoor kunnen de panelen zonder voorboren worden vastgeschroefd. De hoogte van de panelen in combinatie met de geïntegreerde lat zorgt voor een perfecte onderconstructie om de schroefklangen en vervolgens de metalen bekleding aan te brengen. Voor de isolatie van daken komen alle Isotec-panelen in aanmerking voor de premies alsook de fiscale aftrek. Hoewel de belastingsverminderingen voor energiebesparende maatregelen in 2012 worden afgeschaft, blijft enkel nog die voor dakisolatie bestaan.

Meer info: Isotec

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in