Aanbevolen partners

Viessmann Belgium logo
Logo Sto NV
bulex
logo Xella
Renoveren

Interieurarchitecten vragen verlaagde btw-regeling op erelonen bij renovaties

Dat Vlaamse architecten hopen op een verlaagde btw-regeling bij renovaties, kon je al lezen. De Belgische Interieurarchitecten hopen nu op eenzelfde regeling. Een verlaging van 21% naar 6% op het ereloon van de interieurarchitect zou het dalend aantal renovatieprojecten opnieuw kunnen doen stijgen.
In Nederland mogen interieurarchitecten voor renovatiewerken een verlaagd btw-tarief van 6% aanrekenen (tijdelijke maatregel). Deze btw-verlaging geeft bouwheren meer financiële ademruimte. Ook de Belgische woningmarkt kan een dergelijke maatregel gebruiken. 

Meer middelen voor bouwheer

Interieurarchitecten in België worden vertegenwoordigd door AiNB, beroepsorganisatie voor interieurarchitecten. AiNB (Associatie van Interieurarchitecten)  steunt de Nederlandse maatregel volledig en rekent op een gelijkaardige regeling in België. Doel is in eerste instantie de kostprijs van de interieurarchitect voor de bouwheer drukken en meer ruimte geven voor investering.
 
Ook het unfaire karakter van de bestaande wetgeving blijft een pijnpunt. De huidige 21% op het ereloon van interieurarchitecten is niet consequent ten opzichte van de regeling voor aannemers. Deze vallen bij renovatieprojecten immers wel onder de 6%-regeling.
De btw-verlaging kan als een impuls dienen om de bouwmarkt opnieuw aan te zwengelen. Een stimulans is dus meer dan welkom.

Ereloon interieurarchitect

AiNB vraagt dringend een aanpassing van de btw regel, een verlaging naar 6% op de erelonen voor interieurarchitecten bij renovatieprojecten. AiNB wil op die manier meer ademruimte voor de opdrachtgever realiseren, sneller de stap naar een professionele interieurarchitect laten zetten en als dusdanig milieubewust wonen en renoveren een stimulans geven.

Meer info: AiNB

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in