Woonbesprekingen

Het smalste huis ter wereld

92cm breed! Jawel, dat is de breedte van het smalste huis ter wereld. Wil je het met eigen ogen zien voor je het gelooft? Dan moet je naar de Joodse gettowijk in Warschau. Architect Jakub Szczesny ontwierp het er voor de Israëlische schrijver Edgar Keret.
Een 92cm brede kamer, het tart alle verbeelding. Het lijkt zelfs onmogelijk er een bed of kast in kwijt te kunnen. Toch slaagde ontwerper Jakub Szczesny erin om het huis bewoonbaar te maken. Feit is wel dat het huis aan geen enkel bouwvoorschrift voldoet, daarom bestempelde de overheid het als kunstobject. Toch woont eigenaar Edgar Keret twee dagen per jaar in het huis. De overige dagen mogen kunstenaars en ontwerper het huis op uitnodiging bewonen. Habitos.be nodigt jou met deze fotoreeks alvast uit om mee binnen te kijken:
Inspiratie uit het buitenland
Architectuur is sterk cultureel gebonden. Denk maar aan de vakantiewoning in Toscane of de hotelkamer in New York. Ze zijn in niets vergelijkbaar met de vakantiewoningen of hotelkamers in eigen land. Toch kunnen die architecturale verschillen over de cultuurgrenzen heen inspirerend werken. In deze reeks brengen we staaltjes opmerkelijke architectuur van over de landsgrenzen.
Auteur: TiM Vanhove - maart 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in