Aanbevolen partners

Viessmann Belgium logo
Logo Sto NV
bulex
logo Xella
Renoveren

Het laatste nieuws over energiebesparende renovatiemaatregelen

Al sinds 2010 helpt de website Renovatie2020.be de Vlaamse verbouwer om zijn woning energiezuiniger te maken. Tegenwoordig wordt de site permanent geüpdatet met alle nieuwe steunmaatregelen, alle recente oplossingen en al het laatste renovatienieuws. Breng dus zeker zelf ook een bezoekje aan de website.

De website gidst de verbouwer doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuinigere woning: isolatie van dak of zoldervloer, plaatsen van hoogrendementsglas of vervanging van raamprofielen, plaatsen van een condensatieketel of een warmtepomp en muurisolatie. Vandaag de dag staat het belang van deze 4 energiebesparende maatregelen nog steeds als een paal boven water, maar de tijd staat niet stil: steunmaatregelen en premies veranderen, de richtlijnen van de overheid zijn aan herziening toe, de oplossingen die fabrikanten aanbieden worden geïnnoveerd...

Voor de verbouwer (in spe) is het niet steeds makkelijk om nog door de bomen het bos te zien. Www.renovatie2020.be verschaft de Vlaamse verbouwer alle actuele informatie die hij nodig heeft en wordt dan ook – en de laatste tijd meer dan ooit – permanent geüpdatet met alle nieuwe steunmaatregelen, alle recente oplossingen en al het laatste renovatienieuws. Wie op de website onverhoopt toch geen antwoord op een specifieke renovatievraag zou vinden, kan met die vraag terecht op de Facebookpagina van Renovatie2020.

In 4 stappen naar een energiezuinige woning

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit is de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020.

Om de Vlaamse verbouwer te helpen de energieprestaties van zijn bestaande woning op te krikken, werd in 2010 de website www.renovatie2020.be gecreëerd. Deze gidst de surfer doorheen elk van de 4 stappen die leiden naar een energiezuinigere woning:

  1. Isolatie van het dak of de zoldervloer,
  2. Plaatsen van hoogrendementsglas of vervanging van raamprofielen,
  3. Vervanging van een verouderde verwarmingsinstallatie door een condensatieketel of een warmtepomp,
  4. Andere energiebesparende maatregelen, met name muurisolatie en vervanging van elektrische verwarming.

Wie op www.renovatie2020.be één of meer van deze 4 stappen aanklikt, krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. 

De meest actuele informatie online

Wie investeert in energiebesparing, wordt beloond met heel wat premies en een belastingvermindering. Zo is jouw investering meestal al op enkele jaren terugverdiend. Steunmaatregelen zijn echter een ingewikkelde materie, met verschillende premies op nationaal, federaal en gemeentelijk niveau. Bovendien verandert de regelgeving en de hoogte van de premies - zoals onlangs nog extra steunmaatregelen voor hoogrendementsbeglazing en zonneboilers werden aangekondigd. Op www.renovatie2020.be zijn alle steunmaatregelen geactualiseerd en op een heel overzichtelijke manier terug te vinden.

Nieuw is ook de button ‘nieuws’ er sinds kort roodgloeiend staat doordat er permanent informatie wordt aan toegevoegd: verhoogde premies voor hoogrendementsglas, berichtgeving over jonge gezinnen die renoveren verkiezen boven bouwen, het succes van dakisolatiemaatregelen, wedstrijden die het Vlaams Energie Agentschap organiseert... .

En last but not least willen we ook de Facebookpagina van Renovatie2020 in de kijker plaatsen. Deze biedt niet enkel de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in verband met energiebesparende renovatiemaatregelen, maar geeft de Vlaamse verbouwer ook de kans om er vragen te stellen met betrekking tot dak- en muurisolatie, hoogrendementsbeglazing, raamprofielen of condensatieketels.   


Meer info: Renovatie2020.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in