Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Etagesteigers van Marchetta Industries doen bouwongevallen dalen

Mede dankzij allerlei decreten en veiligheidsvoorschriften is het aantal ongevallen op de bouw de voorbije jaren aanzienlijk gereduceerd. Toch blijft het risico op letselschade in de bouwwereld een stuk groter dan in andere sectoren. Diverse rapporten van verzekeringsmaatschappijen tonen aan dat een val van vrije hoogte de oorzaak nummer één is van ernstige ongelukken. De etagestelling die Marchetta Industries ontwikkelde voor dakwerkers, zal dit negatieve cijfer ongetwijfeld nog verder terugdringen.

Safety first
Het gebrek aan veiligheid op de bouwwerf is Marchetta Industries evenmin ontgaan. Vooral in de particuliere woningbouw is het tekort aan veiligheidsmaterieel schrijnend. In het verleden hadden ontwikkelaars van beveiligingstechnieken enkel oog voor de grote werven met een hoog risicogehalte. Pas de laatste jaren wordt, mede door de herziening van een aantal decreten, die aandacht verlegd naar de woningbouw. Tijdens de ontwikkelingsfase ging Marchetta Industries op zoek naar veiligheidsmaterieel dat voldeed aan een aantal specifieke eigenschappen. De producten moesten snel, eenvoudig en veilig monteerbaar zijn en ze moesten aangepast kunnen worden aan de verschillende werkfasen in de woningbouw.

Gebaseerd op de eigen jarenlange ervaringen op de werf ontwikkelde Marchetta Industries een aantal veiligheidsvoorzieningen waarmee men zich onderscheidt van de concurrentie: metselbalustrades met en zonder bekisting, puntgevelbeveiligingen…
Het paradepaardje van het bedrijf is echter de “etagestelling” voor dakwerkers. Deze stellage wordt tegen de gevel gemonteerd. Ze is altijd stabieler dan een normale steiger omdat de toestand van het omliggende terrein er geen invloed op heeft. Bovendien vergt ze slechts 50 % van de mankracht en plaatsingstijd van de traditionele stelling. Ze laat een nuttige belasting toe van 150 kg per vierkante meter (personen en lichte bouwmaterialen).

Alle onderdelen van de werkstelling worden op hoogtechnologische machines en met groot vakmanschap vervaardigd, zodat zowel de kwaliteit als de gebruiksveiligheid verzekerd zijn. AIB- Vinçotte doet de nodige berekeningen en testen en keurt het materiaal goed. De etagestelling voldoet aan de Europese norm EN13374 klasse C, met betrekking tot randbeveiliging voor daken met een zeer steile helling (tot 60° en meer).

Meer info: Marchetta-industries.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in