Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Esthetische verbetering van bitumen leien

Iko, de wereldwijde expert op het vlak van dakshingles in bitumen, zet met zijn Cambridge-gamma een nieuwe esthetische standaard. De tweelaagse, gelamineerde bitumenleien hebben het uitzicht van een klassiek dak in leien.


Low budget

Dakshingles zijn het ideale low budget dakbekledingsmateriaal voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Ongeacht de stijl die de huiseigenaar verkiest, kan elk z’n gading vinden in het uitgebreide gamma kleuren en vormen van Iko dakshingles en accessoires.
Zowel onafhankelijke Europese, zoals de Technische Universität München, als interne laboratoria hebben keer op keer het hoge kwaliteitsniveau bevestigd.


Cambridge

Iko innoveert voortdurend in productietechnieken, producten en service. De tweelaagse, gelamineerde Cambridge dakshingle is zo’n Iko-innovatie met een hoge, hedendaagse esthetische afwerking en een grote wind- en weersbestendigheid [video windtest].
Cambridge dakshingles bieden een uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid, gewaarborgd door het CE-label. De stevige inlage uit glasvlies wordt gedrenkt in bitumen en zorgt voor onder meer de waterbestendigheid van dakshingles. Hierdoor is het shingledak uiterst bestand tegen de invloeden van de weerselementen, vooral bij hevige neerslag en stormen.


Zeven kleurschakeringen

Cambridge heeft bovendien het uitzicht van een klassiek, houten leien dak door z’n kleuren en z’n driedimensionele look. De Cambridge dakshingles zijn verkrijgbaar in zeven heel natuurlijke, hedendaagse kleurschakeringen, die een dynamisch lijnenspel op het dak creëren en dit tegen een uiterst aanvaardbare prijs.
Het dakshingleoppervlak bestaat bij Cambridge uit gekleurde keramische granulaten (ontginning in eigen beheer), die de bitumenlaag van de shingle beschermen tegen UV-straling, en dat zowel bij tropische als bij polaire temperaturen. De Cambridge dakshingles zijn ook geschikt voor dakhellingen vanaf 15°, zelfs voor ronde dakvormen.


Nieuwe website

Wie meer wil weten over het gebruik van dakshingles voor de woningbouw, neust best eens rond op de vernieuwde website van Iko. Bezoekers kunnen hier onder meer een filmpje bekijken over de windtunneltesten die de dakshingles moeten ondergaan. Doe-het-zelvers kunnen er via enkele filmpjes een online training volgen voor de plaatsing van bitumen leien en kunnen een lijst met handige hints en tips afdrukken voor tijdens de werkzaamheden. Daarnaast bevat de website ook een uitgebreide voorstelling van het hele Iko-gamma en alle mogelijke toepassingen, met onder meer aandacht voor de ventilatiesystemen van Iko.Bron: Iko

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in