Dakwerken

Een dak renoveren met een sarking-opbouw

Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
logo FAKRO
Velux logo
Drie op vier particulieren zijn er zich van bewust dat de meeste warmte verloren gaat door het dak. Een goede dakisolatie is dus van belang om de energiefactuur naar beneden te halen. Het sarking-dak van Unilin biedt een oplossing.
Een dak isoleren kan op twee manieren: langs de binnenzijde en langs de buitenzijde. Bij een klassieke dakopbouw brengt men de isolatie tussen de dragende structuur. Dit gebeurt na het dicht maken van de dakconstructie. De isolatie wordt telkens onderbroken ter hoogte van de dragende structuur. Die dragende structuur kan een koudebrug vormen omwille van de minder isolerende eigenschappen van hout.

Sarking

Bij een sarkingopbouw wordt een stijve isolatieplaat bovenop de draagstructuur geplaatst. De opbouw van uw dak wordt hierdoor iets hoger. Vraag daarom – zeker bij een rijwoning – na bij de gemeente of dit toegelaten is.
De sarking-dakconstructie is hoofdzakelijk toepasbaar bij dakbedekkingen met kleine elementen, zoals pannen en leien, en voor metalen dakbedekkingen bestaande uit stroken of platen. Dit systeem laat toe om bij renovaties het dak te (her)isoleren zonder de binnenafwerking weg te nemen. Indien een nieuwe binnenafwerking vereist is, kunnen we u met Unilin dakelementen een pasklare oplossing bieden.

Zonder onderdak 

Onze sarking platen hebben een afmeting van 2400 x 1200mm en kunnen geleverd worden met of zonder verkleefde onderdakfolie. Wij bieden ze aan in een dikte van 60mm tot en met 160mm.
Unilin dakelement is een all-in-one concept waarbij isolatie, kepers en binnenafwerking in één enkel product wordt gecombineerd. U plaatst de dakelementen rechtstreeks op de gordingen die op hun beurt bevestigd zijn in de dragende muren of topgevels. Een dakelement heeft heel wat voordelen: wind- en waterdichte daken in een handomdraai, mooie en klant-en-klare binnenafwerking, een hoge thermische isolatie en een luchtdicht bouwsysteem.

Auteur: Unilin

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in