Woonbesprekingen

De favoriete plek van Tatiana Silva

«Ik ben fan van vintage,» bekent voormalig Miss België Tatiana Silva als we haar vragen naar haar favoriete plek in huis. De 28-jarige presentatrice van het RTBF-weerbericht woont sinds oktober 2012 in haar eigen appartement in Ukkel, dat ze bemeubelde met oude meubels die ze zowat overal vandaan haalde.
«Ik woon nog altijd in Ukkel, waar ik opgroeide. Maar sinds eind 2012 heb ik dus mijn eigen appartement. Mijn favoriete plek is de keuken, al hou ik ook heel erg van mijn nieuwe woonkamer en de slaapkamer. Nochtans heb ik de keuken nog niet aangepast aan mijn eigen interieursmaak, maar mijn passie voor het koken en de fijne keuken doen me de verouderde kastjes snel vergeten.»

Think Pink

Tatiana houdt er van om kleine, hartige schotels klaar te maken voor zichzelf of voor bezoek. « Eigenlijk ben ik graag in de keuken bezig. Voor een kleine hap, een kop thee of voor een uitgebreid menu. Er zijn wel weken dat ik mijn keuken nauwelijks zie, als ik aan het werk ben voor Think Pink waarvoor ik ambassadrice ben. Valt er in die periode ook een buitenlandse reis of heel wat presentatieopdrachten, dan ben ik nauwelijks thuis. Maar als mijn agenda leeg is, dan geniet ik van de rust in huis.»

Indisch teak

Tatiana heeft aardig wat teak meubels in haar huis. «Dat ik zo van teak hou, komt door mijn liefde voor de Indische cultuur. Ik heb mijn interieur verder aangevuld met decoratiestukken uit Afrika, die ik van op reis meebracht. Eigenlijk is mijn interieur een mix van stijlen: stukken uit de jaren 1960, decoratie uit het oosten en Afrikaanse souvenirs.”

Eenvoudige slaapkamer

“Mijn slaapkamer is heel eenvoudig ingericht. Mijn bed bestaat uit een boxspring zonder beddenhoofd. Ook hier staat een oude eikenhouten buffetkast met porseleinen handgrepen. Je begrijpt het al, ik ben een fan van tweedehands vintage. Ik kan echt uren rondkijken in brocante-zaken en op vlooienmarkten.”

Goudkleurig dienblad

Een van haar favoriete adresjes is Troc International. Daar vond ze onder andere een enorm groot goudkleurig dienblad. «Waarschijnlijk eentje uit Marokko of Turkije, om muntthee te serveren. Ik heb er boeken als steun onder gezet, zodat het dienblad nu dienst doet als koffietafel.»

Framboos en violet

Tatiana houdt vooral van natuurlijk hout en warme kleuren. «Voor tapijten, kussens en raamdecoratie mix ik graag tinten zoals violet en framboos.» Ze droomt nog van een Amerikaanse keuken, bloemen op haar balkon, een mooie plant in de woonkamer. «Er is dus nog wel werk in mijn appartement. Maar ik vind het leuk om mijn energie te steken in de inrichting er van.»

Wereld vol inspiratie

«Inspiratie voor het interieur haal ik uit de wereld rondom mij, uit de natuur, van indrukken die ik opdoe als ik bij vrienden te gast ben, als ik door een magazine blader of als ik een mooi object zie dat  me aanspreekt. Als de sfeer of het object bij me past, dan mag het in mijn interieur. Zelfs als het meubel er helemaal afgeleefd uitziet!»


Auteur: Vinciane Pinte
Vertaling: Gretel Kerkhofs – augustus 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in