Woonbesprekingen

De favoriete plek van Sandra Kim

Sinds 1986 weten we allemaal dat Sandra Kim van het leven houdt. De Waalse zangeres won destijds voor België het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig treedt ze nog altijd op. Tot rust komt ze bij haar thuis in Zaventem. Van welke kamer zou zij daar het meest houden? Habitos.be vroeg het haar.

Wie is Sandra Kim? ...
Sandra Kim zag op 15 oktober 1972 het levenslicht als Sandra Caldarone. Het Belgische meisje met Italiaanse roots begint al snel aan een carrière als zangeres. In 1986 maakt ze naam in Europa. Met haar liedje ‘J'aime la vie’ wint Sandra Kim het Eurovisiesongfestival. Daarna blijft ze optreden. Anno 2013 viert Sandra Kim haar 25-jarig jubileum als zangeres. De laatste twee jaar toerde ze met haar meest recente album ‘Make up’.

Habitos.be: “Sandra, waarom heb je als geboren Luikse Wallonië verlaten voor Vlaanderen?” 
Sandra: “Ik woon al meer dan 15 jaar in Vlaanderen. In eerste instantie verhuisde ik naar Vlaanderen voor mijn baan. Uiteindelijk bleef ik voor de liefde. Momenteel wonen mijn man (Jurgen Delanghe nvdr) en ik in een appartement in de buurt van Zaventem. Alles wat we nodig hebben, ligt in de buurt. Daarbij is het hier ook nog eens heel rustig.

Soms heb ik wel eens zin om te verhuizen, omdat het appartement niet al te groot is. Maar één ding is zeker, ik blijf hier in de buurt wonen.”
 
Habitos.be: “Wat is jouw favoriete plek in je appartement?”
 
Sandra: Mijn appartement is niet al te groot. Daarom kies ik voor de belangrijkste ruimte, de woonkamer. De woonkamer bevat al het essentiële: het salon, de zithoek en de keuken. Het is een gezellige ruimte. Daar voel ik me goed.”

 

Hapjes rond de salontafel

Habitos.be: “Wat doe je allemaal in de woonkamer?”
 
Sandra: “In de woonkamer amuseer ik mij met mijn laptop. Ook ontvang ik er met veel plezier mijn vrienden. Omdat ik niet goed kan koken, maken we vaak met zijn allen hapjes rond de grote salontafel”. (lacht )

Habitos.be:  “Op welke manier heb je jouw favoriete plek ingericht?”
 
Sandra: “Het meubilair is wit, strak en eenvoudig. Sommige houten stukken zijn nog van mijn grootouders geweest. De twee beige banken voelen zeer zacht aan. Qua versiering heb ik gekozen voor souvenirs, die me doen terugdenken aan mijn reizen. Denk hierbij aan maskers, schilderijen, … Natuurlijk heb ik in de woonkamer ook foto’s van mijn vrienden en familie staan. Dat ik een zangeres ben, zie je niet terug in de woonkamer. Al mijn gouden platen liggen in de kelder.” (lacht)
 
Habitos.be: “Ben je iemand, die bezig is met decoratie?”
 
Sandra: “Ik ben een fan van decoreren. Ik verander daarom vaak de inrichting van het appartement. Maar ik zal nooit iets overdreven duur kopen. Kleine items en snuisterijen vind ik bijvoorbeeld in de ‘Casa’ of bij ‘Maisons du Monde’. Ik moet wel toegeven, dat ik een ‘guilty pleasure’ heb: kaarsen. Bijna elke avond steek ik voor de gezelligheid kaarsen aan.”
 
Habitos.be: “Licht de kleurencombinatie van de kamer toe.”
 
Sandra: “Voor mij mag het ‘zen’ zijn. Het liefst heb ik een combinatie tussen pastel en felle kleuren. Ik houd enorm van groen. Olijfgroen vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Ik ben ook een enorme fan van kerstversieringen. Daarom houd ik ook van vergulde zaken.”

Een collectie sneeuwbollen

Habitos.be: “Wat zou je nog willen veranderen in je woonkamer?”
 
Sandra: “Ik overweeg om volgend jaar de kamer opnieuw te schilderen. Mogelijk gebeurt dit met de kleuren beige en chocoladebruin.
 
Habitos.be: “Wat geeft je woonkamer een persoonlijke touch?”
 
Sandra: “Ik heb nogal wat collecties. Zo verzamel ik bijvoorbeeld sneeuwbollen. Ik heb er misschien wel honderd. De sneeuwbollen breng ik mee van mijn reizen. Ik besef dat de collectie kitsch is, maar dat kan me niet schelen.”
 
Auteur: Vinciane Pinte 

De favoriete plek van...
Nieuwsgierig naar hoe de bekende Belgen wonen? Dan speelt Habitos.be graag in op jouw curiositeit. We werpen regelmatig een blik op de favoriete ruimte van één van onze bekende medemensen. Wordt het de keuken, leefruimte, badkamer of slaapkamer?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in