Woonbesprekingen

De favoriete plek van Astrid Bryan

Habitos.be mag binnenkijken bij Astrid Bryan in Hollywood. De 'family room' is de ruimte waarin 'amazing' Astrid het meeste tijd spendeert. Al is ze ook graag in haar grote leefkeuken bezig. Welkom op de favoriete plek van Astrid!

Als er opnames van Astrid in Wonderland op het programma staan, spendeert Astrid Bryan meer uren thuis dan anders. “Toch als ij niet op business trip of als ik niet in België ben", zegt Astrid. Als ze thuis is, brengt ze het meeste tijd door in haar grote leefkeuken en in de zithoek. “Als de Lau op bezoek komt, nestelt hij zich in de zetel, terwijl ik sta te koken.”

Interieur inrichten

De meeste inwoners van Hollywood doen een beroep op een home decorator of interieurvormgever om hun interieur te laten inrichten. “Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik het huis destijds met den John volledig zelf heb ingericht. Al bij al kun je het wel een landelijke stijl noemen. Onze family room is volledig geschilderd en er ligt een parketvloer. Veranderingen zijn nog niet voor meteen aangezien ik nog niet zo lang geleden de keuken opnieuw ingericht heb.”

XXL salon

“We wilden een hele grote sofa waar minstens tien mensen in kunnen zitten. Hoewel dat eigenlijk niet zo vaak gebeurt. Maar het is wel handig, want nu kan ik me languit neerleggen in mijn zachte, lederen sofa", vertelt Astrid. "Als ik tv kijk, zet ik meestal een film op of een tv-show zoals Dexter, CSI of True Blood. Om het geluid goed te laten weerklinken in onze woonruimte, hebben we een surround system laten installeren.”

Haardvuur

“Ik hou van gezelligheid, daarom hebben we een haardvuur. Geen echte open haard want die heb je hier met de warmte in LA niet nodig. Het is een sfeermaker op gas die onder de televisie in de wand is ingewerkt. Verdere decoratie heb ik eigenlijk niet, behalve met Kerstmis. Voor mij mag het zo wel clean blijven.”

Amerikaanse leefkeuken

Astrid noemt zichzelf zowel 'business woman' als 'housewife'. En jawel, de huishoudelijke taken vervult ze allemaal zelf. “Koken doe ik heel graag. Onlangs hebben we de keuken volledig laten restylen", legt Astrid uit. "Vandaag is de keuken zwart-wit: witte kastjes en een zwart marmeren werkblad. Eigenlijk is het zowat dezelfde stijl als de hedendaagse keuken die iedereen in België wel kent. In onze keuken hebben we vrij veel dubbel: twee koelkasten, twee ovens - en een microgolfoven -, twee vaatwassers en daarnaast een wijnkoeler en diepvries. Vooral die twee vaatwassers zijn heel handig. Verder is onze keuken iets hoger dan de standaardkeuken: John en ik zijn dan ook allebei groot.” Wat Astrid met al die dubbele spullen zal doen, nu John het huis uit is, weet ze nog niet.

Wil je meer van het interieur van Astrid Bryan? Stem dan op vrijdag af op VIJF voor een nieuw seizoen van Astrid in Wonderland. Info: Astrid in Wonderland

Auteur: Kelly Cuypers - februari 2013 - aangepast in september 2013

De favoriete plek van...
Nieuwsgierig naar hoe de bekende Belgen wonen? Dan speelt Habitos.be graag in op jouw curiositeit. Elke maand werpen we een blik op de favoriete ruimte van één van onze bekende medemensen. Wordt het de keuken, leefruimte, badkamer of slaapkamer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in