Woonbesprekingen

De favoriete plek van Annelien Coorevits

Annelien Coorevits is meer dan de partner van voetballer Olivier Deschacht. Zo studeerde ze communicatiemanagement en is ze ook moeder. Habitos.be vroeg zich af wat haar favoriete plek in huis is en ontdekte dat Annelien eigenlijk ook een keukenprinses is.
Wie is Annelien Coorevits?
Annelien Coorevits mocht in het jaar 2007 het kroontje van Miss België dragen. Als model sierde ze later menig cover. Ook is ze regelmatig te zien op tv. Zo was Annelien één van de kapiteins in de televisiequiz De Tabel Van Mendelejev. Ook dook ze op in programma’s als Blokken, De klas van Frieda en Masterchef. Sinds 2007 heeft ze een relatie met Anderlecht-speler Olivier Deschacht. In 2011 kreeg het koppel een dochtertje, Elena.
“Zonder enige twijfel is de keuken bij ons thuis mijn favoriete plaats”, aldus Annelien. “Voor Olivier is dat anders. Hij ligt liever op de bank in de woonkamer, maar dat begrijp ik. Hij kan zijn rust immers goed gebruiken. Ik breng heel veel tijd door in de keuken minimaal zo’n drie uur per dag. Twee keer per dag ben ik er aan het koken. Daarnaast eten we er ook met ons drietjes: Olivier, Elena en ik. Voor mij is het belangrijk, dat we als een gezinnetje eten. Ons hondje Molly heeft ook haar eigen plekje in de keuken. Als we aan het eten zijn, zit zij altijd naast mij op de mat.” 

Gezelligheid troef

“Voor mij is de keuken altijd al een bijzondere plaats geweest. Toen ik opgroeide, zag ik mijn vader en moeder ook vaak koken. In de keuken van mijn ouderlijk huis was het altijd gezellig. Ik droomde ervan om in mijn eigen huisje diezelfde gezelligheid te creëren. Dat is gelukt. We hebben een leuke toog om aan te zitten en er speelt altijd muziek op de achtergrond. Het is er dus ideaal om een paar mensen te ontvangen. Eigenlijk hebben we altijd volk over de vloer. Indien de groep te groot wordt, verhuizen we wel naar de woonkamer. Weet je wat trouwens nu het leukste is in de keuken? De grote stoel van Elena. Onze dochter ruilde pas haar kinderstoel in en nu zit ze mee met ons aan tafel op haar eigen stoel. Het is zo leuk om haar te zien opgroeien.” 

Grote snoeppot

“In 2009 trok ik bij Olivier in. Hij had toen net gebouwd in het Gentse - om precies te zijn in Destelbergen. Ik had dus niks meer te zeggen over de grootte van de keuken, maar gelukkig wel nog over de inrichting. Voor mij moet alles strak, ordelijk en net zijn. Ik ben geen fan van prullaria. We hebben een klassieke keuken met een inoxafwerking en een grote koelkast. Ik ben trouwens wild van mijn stoomoven. Koken doe ik daarnaast ook op inductie en gas. Meestal maak ik iets uit de Belgische of Franse keuken klaar. Soms durf ik ook eens de Oosterse toer op te gaan."

"Op mijn wenslijstje staat nog een keukenrobot, een KitchenAid. Als echte koffiedrinkster droom ik ook van een koffiemachine, maar Olivier is daar niet zo gek van. Iedereen - mezelf incluis - is wel fan van de grote snoeppot, die op de toog staat. Zelf ben ik een echte snoeper. Ik zorg er dan ook voor dat de snoeppot altijd gevuld is. Ook gasten waarderen dat.”

Auteur: Daan Slingers – 2013
De favoriete plek van ...
Nieuwsgierig naar hoe de bekende Belgen wonen? Dan speelt Habitos.be graag in op jouw curiositeit. Elke maand werpen we een blik op de favoriete ruimte van één van onze bekende medemensen. Wordt het de keuken, leefruimte, badkamer of slaapkamer? Ontdek het in onze rubriek 'Woningbesprekingen'.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in