Coronavirus / COVID-19

Bouwsector tevreden: er is een mogelijkheid om met twee personen kijkwoning of toonzaal te bezoeken

De overheid komt tegemoet aan de vraag van Bouwunie en staat toe dat (in bepaalde omstandigheden) met 2 personen gewinkeld kan worden. Dat vertelt Binnenlandse Zaken. 

“De keuze voor een badkamer, keuken, sanitaire installaties en afwerking nemen koppels meestal samen omdat dergelijke bestedingen vaak een grote impact hebben en een aanzienlijke hap uit het gezinsbudget zijn. De FAQ verduidelijkt dat samen winkelen effectief kan, mits er op afspraak wordt gewerkt. Hierdoor kunnen ook de toonzalen terug op volle kracht draaien en wordt uitstelgedrag van de consument hopelijk vermeden”, zegt de gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Nadat bekend was dat winkelen enkel individueel mogelijk is, trok Bouwunie snel aan de alarmbel.
“Een badkamer of keuken is geen paar schoenen of cadeautje voor onder de kerstboom. We zijn tevreden dat gehoor is gegeven aan onze vraag om voor bouw- en interieurproducten een bezoek per twee mogelijk te maken. Dit kan bij ondernemingen die uitsluitend op afspraak werken. Er kunnen twee personen aanwezig zijn: één extra lid van het huishouden of voor de alleenstaande het knuffelcontact. Ook de regel dat een bezoek aan de winkel maar dertig minuten kan duren, telt hier niet. Deze mogelijkheid maakt voor onze bouwbedrijven echt wel een groot verschil”, aldus Jean-Pierre Waeytens.

Een recente bevraging van Bouwunie gaf aan dat deze lockdown extra zwaar weegt op bouwbedrijven die ook een toonzaal of winkel hebben. Met een gesloten toonzaal of winkel kreeg de helft van hen minder opdrachten en 10 procent dreigde op korte termijn in financiële moeilijkheden te komen. De beroepsvereniging hoopt dat, nu koppels de mogelijkheid hebben om samen en met voldoende tijd hun keuze te maken, de orderboekjes terug aan een gestaag tempo aangevuld worden.

Bron: Bouwunie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in