Bouwbeurzen

Bouw&Reno: bezoekers komen gericht informeren en zoeken alternatieven voor stijgende energieprijzen

Bezoekers uit heel Vlaanderen trokken afgelopen weekend naar Bouw&Reno in Antwerp Expo. “Van de eerste bouwsteen tot de afwerking, je vindt hier alles onder één dak”, klonk het vooraf bij de organisatie. Uit de eerste rondvraag blijkt dat bezoekers erg gerichte vragen stellen en concrete verbouwprojecten hebben. Ook de stijgende energieprijzen blijkt een vaak terugkerend thema te zijn bij de bezoekers.

“Wij willen onze badkamer verbouwen en komen hier wat inspiratie opdoen en kennis maken met de nieuwste materialen en mogelijkheden”, klonk het bij een jong koppel uit Berlare in Oost-Vlaanderen. Een dochter kwam dan weer mee met haar ouders om hen te helpen met het kiezen van materialen voor een totaalrenovatie. “Ik heb wel wat dezelfde stijl als mijn ouders dus ik kom graag mee kiezen. Bovendien willen mijn vriend en ik ook bouwen of verbouwen en dus is het ook handig voor ons om hier rond te lopen.”

Heel wat mensen zakten dan af naar Antwerp Expo tijdens het openingsweekend van Bouw&Reno, een grote bouw- en verbouwbeurs in Antwerpen. Want ondanks de pandemie en de bijhorende maatregelen mogen beurzen wel gewoon plaatsvinden. Wat meteen opvalt is de doelgerichtheid van het publiek. Het merendeel van de bezoekers heeft concrete bouw- of verbouwplannen en komen op Bouw&Reno inspiratie opdoen of zelfs al contacten leggen met firma’s. “Wij hebben een afspraak vastgelegd om de samenwerking te concretiseren”, klinkt het bij de mama en de dochter wiens huis volledig aangepakt zal worden.

Ook de exposanten merken dat bezoekers met duidelijke doelen naar de beurs afzakken en zij zien de pandemie als grote drijfveer voor renovaties. “Mensen zitten vaker thuis en moeten verplicht telewerken. We zien dus vaker de mankementen aan het huis en die willen ze aanpakken. Maar ook mensen die willen bouwen lijken nog meer de nadruk op comfort te willen leggen, net omdat zij meer tijd thuis doorbrengen”, weet Sophie van Blavier.

De organisatie blikt alvast tevreden terug op het openingsweekend. “Alles is goed en vlot verlopen. Het is in deze tijden niet evident, maar de opkomst stelt ons tijdens dit openingsweekend alvast tevreden. De Vlaming heeft nog steeds een baksteen in de maag en is ook duidelijk geïnteresseerd in de nieuwe en duurzame technieken“, aldus Farida Martens van organisator Easyfairs.

Bouw&Reno loopt nog tot en met zondag 23 januari in Antwerp Expo. De beurs is elke weekdag open van 13 tot 18 uur en op vrijdag tot 21 uur. In het weekend is Bouw&Reno open van 10 tot 18 uur. Tickets zijn online te bestellen en kosten 5 euro.

Praktisch

Bouw&Reno Antwerp Expo

Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 januari

Weekdagen van 13 tot 18 uur. V

rijdag van 13 tot 22 uur (nocturne).

Weekend van 10 tot 18 uur.

Tickets kosten 5 euro.

Bron: Bouw&Reno

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in