Woonbesprekingen

Bezoek meer dan 300 duurzame woningen

Vanaf dit weekend tot en met 11 november kun je in het kader van Ecobouwers opendeur gratis in meer dan 300 inspirerende woningen terecht om er te ontdekken en leren hoe je bouwt met aandacht voor energiezuinigheid en duurzame materialen. De focus ligt op de bouwheer: waarom kiezen voor energiezuinig of duurzaam bouwen, hoe begin je eraan, waar moet je op letten. Habitos.be licht per provincie een opmerkelijk project uit als opwarmer voor de opendeurweekends.
Tijdens de campagne kun je gratis binnenkijken in meer dan 150 lage-energiewoningen, passiefhuizen en bio-ecologische woningen. Geen verkoopspraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. De eigenaars van de woningen verzorgen, al dan niet samen met hun architect, aannemer of installateur, de rondleiding. Zij tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Zij geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je hoort ook alles over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners.

Wat mag je verwachten?

Je krijgt in kleine groepjes gedurende een tweetal uur een warm onthaal bij de mensen thuis. Geen vrijblijvend binnen en buiten lopen, maar een gemoedelijke babbel met andere milieubewuste kandidaat (ver)bouwers. Je kunt kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw gaan bekijken of eens binnen piepen in een volledig afgewerkt passief appartement? Er is altijd wel een interessant bouwproject in jouw buurt dat de deuren openstelt.

Meer info en inschrijven:
www.ecobouwers.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in