Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Antwerpen zet groene daken in nieuwe bouwcode

Het Antwerpse schepencollege heeft een nieuwe bouwcode goedgekeurd. Met die code kijkt de stad erop toe dat bij stedenbouwkundige aangelegenheden de leefbaarheid, duurzaamheid, beeldkwaliteit en veiligheid gerespecteerd wordt. Zo wil Antwerpen een groen dak voor alle platte daken bij verbouwingen of nieuwbouwprojecten.


Duurzaamheid

"Architecten en bouwheren leveren doorgaans kwalitatieve ontwerpen in Antwerpen. Ze passen de principes van de bouwcode al geruime tijd toe", stelt schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open vld). "Nu hebben we nieuwe elementen ingevoegd met betrekking tot duurzaamheid, zoals groene daken bouwen en voorzien in fietsenstallingen."


Niets dan voordelen

De stad ziet niets dan voordelen in de groene daken. "Het zorgt voor betere isolatie, komt de luchtkwaliteit ten goede en verbetert het waterbeheer. Bij hevige regenval komt het water zo niet rechtstreeks in de rioleringen terecht.

Voor de bouwcode ging de stad ten rade bij de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) en de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Het merendeel van de aanpassingen is gebaseerd op de nieuwe uitvoeringsbesluiten van de Vlaamse overheid, technische aanpassingen en vereenvoudigingen van de voorschriften.

Indien de gemeenteraad en later de deputatie van de provincie groen licht geven, zal de bouwcode waarschijnlijk begin 2011 van kracht worden.

Bron: Het Laatste Nieuws
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in