Aanbevolen partners

Viessmann Belgium logo
bulex
Logo Sto NV
logo Xella
Renoveren

5 nuttige apps voor wie gaat (ver)bouwen

Een grondige verbouwing of een nieuwbouw pak je niet aan zonder een vakman te raadplegen. Maar er bestaan ook heel wat apps die je kunnen helpen bij je bouw- of verbouwplannen. Enkele handige toepassingen op een rij.

1. Inrichtingsapp voor iOS

Past die mooie wandkast die je op het oog had wel in je woonkamer? En is het kleurtje dat je uitkoos voor je slaapkamer niet iets te donker? Met de Home 3D-app voor iPhone en iPad behoren zulke twijfels voorgoed tot het verleden. Je geeft zelf de afmetingen van je woning in, en kunt daarna zelf kamers indelen naar keuze, ze inrichten met meubels, verf, behangpapier, en de lay-out aanpassen.

De app berekent voor jou hoeveel behangpapier je nodig hebt om een ruimte te behangen en checkt of bepaalde meubels in je interieur passen. Hij laat ook toe om een complete virtuele rondleiding te maken door je huis. Je kunt dus volop experimenteren. Zonder dat het je iets kost, want de app is gratis.

Download via iTunes
Download via Google Play

2. Wikipedia voor je interieur

Houzz omvat de grootste interieurdatabase ter wereld en wordt weleens de Wikipedia voor interieurdesign genoemd. Het is een handige app om inspiratie op te doen en vooral om advies en informatie in te winnen over producten. Niet alleen bij professionals maar ook bij andere huiseigenaren, want hij geeft je toegang tot honderden productrecensies.

Heb je een snelle vraag, dan kun je die posten op de community, waar zowel bouwprofessionals als andere verbouwers kunnen reageren. De app omvat ook een functie die professionals zoekt in je buurt, maar die is alleen van toepassing voor gebruikers in de VS. De Belgische app InDomo is dan een goede aanvulling. Houzz is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Download via iTunes
Download via Google Play

3. Inspiratie en uitvoerders

Wie bouw-, renovatie- of decoratieplannen heeft maar niet over de DIY-skills beschikt om die zelf tot een goed einde te brengen, kan de hulp inschakelen van InDomo. De gratis app werd ontwikkeld door goudengids.be en omvat zowel een uitgebreide galerij met inspirerende foto’s als een compleet overzicht van vaklui en leveranciers uit de bouwsector.

Beelden van huizen, tuinen en interieurs in verschillende stijlen werden gekoppeld aan de gegevens van binnenhuisarchitecten, vaklui of leveranciers van bouw- en decoratiematerialen van de projecten die je te zien krijgt. Zie je iets wat je bevalt, dan kun je dus meteen de koe bij de hoorns vatten.

Download via iTunes
Download via Google Play

4. Kleur kiezen

Je wilt de muur van je woonkamer schilderen in exact dezelfde kleur als je lievelingsfauteuil, of vraagt je af welke kleuren je kunt combineren in dezelfde ruimte? Met de Levis Visualizer-app is dat een fluitje van een cent. De toepassing maakt gebruik van augmented reality-technologie om meteen het resultaat van een nieuwe kleur op je muren te zien. Je hoeft alleen een foto te nemen van de wand die je wilt verven met je smartphone of iPad en de app schildert hem in de gekozen kleur.

Bovendien bepaalt hij de kleurcode van eender welk item in je interieur, zodat je precies weet naar welke verf je op zoek moet gaan. Naast de juiste kleurreferentie geeft de app je ook andere mogelijke kleurcombinaties die passen in jouw interieur. De Levis Visualizer-app is beschikbaar voor Android, iPhone en iPad.

Download via iTunes
Download via Google Play

5. Zoek de zon

Natuurlijke lichtinval geeft elk interieur een meerwaarde. Sun Seeker helpt je de verschillende standen van de zon en de lichtinval in je woning te voorspellen en zo de ideale plaats te bepalen voor ramen en andere lichtbronnen.

De app is dus handig voor architecten en doe-het-zelvers, maar kan ook van pas komen als je nog volop op huizenjacht bent. Zo heb je meteen een goed zicht op de hoeveelheid zonlicht die je mag verwachten in de woning en in de tuin, zowel in de winter als in de zomer. De Sun Seeker-app is beschikbaar voor Android en iOS.

Download via iTunes
Download via Google Play

Bron: Batibouw

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in