Interieurarchitect
Nieuwe kamers
Decoratie

Zo pimp je het kleinste kamertje in huis: de wc

Ook al is het het kleinste kamertje in huis, toch is het fijn als ook de wc een leuke ruimte is. Je denkt misschien dat er niet veel mogelijkheden zijn om deze ruimte op te frissen, maar niets is minder waar. Ook van je toilet kan je een leuke ruimte maken. Wedden dat gasten je complimenten zullen geven als je de volgende tips opvolgt!

Verf of behang

Een snelle manier om jouw toilet een frisse en hedendaagse look te geven, is door de muren opnieuw te schilderen of te behangen. Kies liefst voor lichte, zachte kleuren of patronen die de ruimte groter en helderder laten lijken. Omdat het toilet doorgaans een kleine ruimte is, zijn donkere kleuren en drukke prints niet aangewezen. Deze zullen de ruimte alleen nog maar kleiner doen aanvoelen.

Accessoires

Voeg wat persoonlijkheid toe aan je toilet door accessoires toe te voegen. Denk aan een kleurrijke handdoek, een decoratief zeepbakje, een geurkaars of een kunstwerkje aan de muur. Dit kan de ruimte direct opfleuren en een stijlvolle touch geven. Is er een klein raampje in jouw toilet? Dan is het ook een leuk idee om hiervoor kleine raamdecoratie op maat te maken en jouw toilet nog meer te pimpen!

Verlichting

Goede verlichting kan een wereld van verschil maken in een toilet. Overweeg het installeren van heldere, energiezuinige LED-lampen om de ruimte goed te verlichten. Je kunt ook overwegen om een wandlamp of sfeerverlichting toe te voegen voor een gezellige sfeer. Als er een raam is in het toilet, hang je best horizontale jaloezieën of een gordijn. Je wil namelijk geen gluurders tijdens je toiletbezoek.

Opbergruimte

Ook al zijn er vaak weinig spullen aanwezig in een toilet, een opgeruimd toilet ziet er altijd netter en aantrekkelijker uit. Voeg daarom een paar slimme opbergruimtes toe, zoals planken of mandjes. Daarin kan je toiletartikelen, toiletpapier en andere benodigdheden netjes wegbergen. Als je kiest voor kleurrijke manden of een mooie houten plank ziet het er nog eens mooi uit ook!

Planten

Breng wat groen in je toilet door er een paar kamerplanten te zetten. Planten kunnen de ruimte levendiger maken en zorgen voor een frisse uitstraling. Kies voor planten die goed staan in vochtige omstandigheden, zoals varens, sansevieria of luchtplanten. Zorg er wel voor dat er voldoende natuurlijk licht of kunstmatige verlichting is om de planten gezond te houden. Heb je geen raam in je toilet en is het er dus vaak donker? Kies dan voor kunstplanten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in