Veranda en terrasoverkapping

Wil je meer woonruimte? Kies voor een tuinkamer!

Het is weer zomer! Het is dan ook hoog tijd om lekker te genieten van het prachtige weer. Toch kun je nu ook af en toe nog een buitje verwachten. Daarnaast kan het in de avond ook nog wel eens flink gaan waaien en afkoelen. Om met iedere weersomstandigheid het gevoel te hebben alsof je in de tuin zit, kun je ervoor kiezen om een luxe tuinkamer aan te schaffen. We hebben alles wat je moet weten over tuinkamers voor je op een rijtje gezet!

Wat is een tuinkamer?

Je kunt een tuinkamer zien als een extra ruimte die je kunt laten plaatsen als verlenging van de woning. Er zijn veel verschillende soorten tuinkamers. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en kleuren. We zien steeds vaker dat er gekozen wordt voor een tuinkamer met glazen wanden. Dit is een populaire optie omdat je hierdoor het gevoel krijgt dat je in een serre staat. Je kunt zelf een tuinkamer samen stellen die mooi bij jouw woning past. Omdat een tuinkamer afgesloten is, kun je er ieder moment van de dag zijn. Veel mensen gebruiken een tuinkamer als verlengde van de woonkamer. Je kunt er ook voor kiezen om een tuinkamer te laten plaatsen als opslagruimte. Dit is een hele handige optie wanneer je meer woonruimte of opslagruimte wilt creëren.

De voordelen van een tuinkamer

Een tuinkamer geeft niet alleen een luxe uitstraling aan een woning, maar zorgt er ook voor dat je meer ruimte hebt. Zo heb je de mogelijkheid om een tweede ruimte in te richten waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt er ook voor kiezen om de woonkamer te verplaatsen naar de tuinkamer. Zo kun je dagelijks genieten van het uitzicht op je tuin wanneer je een kopje koffie drinkt.

Heb je veel planten en bloemen in de tuin staan? Dan kun je de natuur iedere keer bewonderen wanneer je de kamer in loopt. Een tuinkamer kan ook handig van pas komen als je kinderen hebt. Zo kun je altijd een oogje in het zeil houden! Daarnaast zorgt een tuinkamer er ook voor dat je meer lichtinval in de woning hebt wanneer je kiest voor glazen schuifdeuren. Dit is natuurlijk erg fijn. Een ander voordeel is dat het laten plaatsen van een tuinkamer erg goedkoop is in vergelijking met het aanschaffen van een serre. Het is dus zeker een kijkje waard!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in