Interieurarchitect

Welke woonstijl past bij jou?

Heb je het gevoel dat je veel ideeën hebt als het gaat om je ontwerpstijl, maar niet weet waarop je je moet concentreren? Heb je het gevoel dat je stijl all over the place is? Of voel je je aangetrokken door alle decorstijlen en trends die voorbij komen? Geloof me, er zijn momenten waarop we ja zouden kunnen antwoorden op al deze vragen! Maar we hebben ontdekt dat het leren inrichten van een ontwerpstijl het zoveel gemakkelijker maakt om het huis in te richten! Bepaal daarom eerst je woonstijl voordat je je woning inricht, wat je doet met de volgende tips.

Kijk naar je kledingkast

Het eerste dat we aanbevelen bij het leren kiezen van een ontwerpstijl, is om ontwerpaanwijzingen uit je kast te halen. Kijk eens naar je favoriete kleding en merk op naar welke kleuren, stoffen en patronen je steeds weer terugkeert. Als je bijvoorbeeld veel blauw en wit draagt, is de kans groot dat je deze kleuren ook graag terug wilt laten keren in je woonstijl. Het is dus een goed idee om hierbij naar de materialen te kijken. 

Creëer een stijlvignet

Ontwerpelementen kunnen afkomstig zijn van de meest verrassende plaatsen en dingen. Vaak is er iets kleins, een detail of een twist, dat je aanspreekt en interessant aanvoelt, zoals het kunstwerk in de slaapkamer beneden. Dus het volgende dat we aanbevelen, is om door je huis te lopen, je decorkast door te nemen en alles te verzamelen dat de look en het gevoel vastlegt waar je van houdt. Breng die dingen samen in één ruimte van je huis en maak een vignet of opstelling van objecten die een verhaal vertellen over wie je bent en hoe je wilt dat je huis eruitziet en aanvoelt. 

Verzamel inspiratie

Verzamel vervolgens inspiratie om je te helpen je persoonlijke decoratiestijl te verfijnen. Bezoek lokale musea, kunstgalerijen, botanische tuinen, restaurants of prachtige hotels. Verzamel ideeën uit film, muziek, reizen of de natuur. Blader door interieurmagazines en koffietafelboeken of bekijk de site van de interieurwinkel Robuuste Tafels. Of scrol gewoon door inspirerende ruimtes op Instagram of Pinterest en bewaar wat je leuk vindt op een bord of map. Kijk of je een trend, kleurenschema of algemeen thema kunt ontdekken in wat jou aanspreekt. 

Maak een visuele herinnering

Terwijl je inspiratie opdoet, raden we aan om een ​​map te maken als een soort virtueel moodboard of ontwerpbord om op je telefoon te bewaren. Maak gewoon screenshots van ruimtes waar je van houdt of maak een foto of twee van je ontwerpinspiratievignet uit stap 2. Als je de kleuren, patronen en items waar je van houdt allemaal op één plek ziet, kun je verrassende duidelijkheid krijgen over je interieurstijl. 

Wees vol vertrouwen

Door te leren hoe je een ontwerpstijl kunt kiezen die bij je persoonlijkheid en voorkeuren past, kun je meer over jezelf ontdekken, wat de deur opent naar meer zelfvertrouwen en creativiteit op elk gebied van je leven. Maar het vinden en uiten van een duidelijk en consistent standpunt gebeurt niet van de ene op de andere dag, dus geef jezelf wat tijd om te experimenteren en erachter te komen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in