Tuinplanning
Tuinarchitect
Tuintips

Welke planten doen het goed in de Belgische tuin?

Er zijn natuurlijk eindeloos veel planten die je in je tuin kan plaatsen wat het erg moeilijk maakt om te kiezen welke je nou moet doen. Daarnaast groeit de ene plant het hele jaar door en sommige alleen in bepaalde seizoenen. De ene plant groeit beter in andere landen in Europa dan een België vanwege het warme weer, maar gelukkig zijn er ook genoeg mooie planten die het goed doen in de Belgische tuin. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan gauw verder.

Versiering

Het is natuurlijk wel gezellig om tussen al het groen ook wat gezellige vrolijke planten te hebben die de boel een beetje opfleuren. Dit kan je bijvoorbeeld doen door siergrassen. Dit is geen gras wat op de grond ligt, maar heeft langere stengels die vrolijk omhoog zwieren. Siergrassen komen ook in allerlei vormen, maten en kleuren voor zodat er voor ieder wat wils is. Naast dat het een mooi effect heeft op je tuin, heeft het ook een aantal voordelen:

  • Je hoeft ze maar één keer te snoeien; in het voorjaar.
  • ze kunnen goed tegen de volle zon en droogte, maar in de schaduw functioneren ze ook goed.
  • ze bloeien in periodes wanneer veel andere planten hun sierwaarde niet meer hebben, waardoor er toch nog iets vrolijks in de tuin staat.

Klaar met de buxussen

Veel mensen kennen de buxus wel en deze plant wordt vaak gebruikt om een haag mee te maken. Helaas wordt deze plant tegenwoordig vaak aangetast door de buxusziekte en motten, wat resulteert in aangetaste, kaalgevreten en bruine hagen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt!
Wil je een Japanse hulst kopen? Dan heb je al deze problemen niet meer! Ook lijkt het enorm op de buxus. Het heeft ook kleine en groene blaadjes die dicht op elkaar groeien, ideaal voor een haag natuurlijk! Een ander voordeel van de Japanse hulst is dat het ook weinig onderhoud nodig heeft, waardoor je er niet steeds mee bezig hoeft te zijn.

Tip: bedenk vooral goed voor jezelf welke planten jouw tuin nog nodig heeft, juist meer bloemen of planten. Let hierbij ook in welk seizoen de planten die je al hebt groeien. Kortom, er zijn veel verschillende mogelijkheden en gelukkig zijn er ook altijd alternatieven voor de planten die je misschien al hebt. Hierdoor zijn er niet al te grote veranderingen, maar geef je je tuin wel weer een frisse look!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in