Vloeren

Vloertips voor in de gang

Sommige ruimtes in huis zijn moeilijk in te richten. Kleine hoekjes en smalle gangetjes kunnen door hun formaat beperkend zijn, waardoor je niet goed weet wat je ermee moet en kunt doen. Hoewel we spreken over kleine ruimtes, helpen ze alsnog het interieurontwerp en het comfort van je huis te verbeteren en verder vorm te geven. Heb je een smalle gang die ingericht of gerenoveerd moet worden? In deze blog lees je vloertips die je hal naar een hoger niveau kunnen tillen!

Vloerbedekking

Het kiezen van vloerbedekking in een gang kan lastig zijn, vooral als je een smalle gang hebt. Wanneer je naar vloerbedekking kijkt, dan moet je rekening houden met de functie van de hal. Je zult vloerbedekking willen kiezen op basis van de locatie van je smalle gang. Voor gangen die slaapkamers en badkamers met elkaar verbinden, is tapijt een prima optie om de ruimte warm en comfortabel te houden. De kleurkeuze is ook belangrijk. Lichte en neutrale kleuren maken de hal ruimtelijk. Door een crèmekleurig tapijt te kiezen, laat je de gang er groter uitzien.

Laminaat

Laminaat werkt goed in bijvoorbeeld inkomhallen. Als het een regenachtige dag is, kun je zo je huis binnenlopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vlekken of druipend water. Het laminaat van Laminaat-plaza is er in veel verschillende soorten en maten. Planken kunnen in de lengte, breedte of diagonaal van je gang worden gelegd. Smalle gangen hebben baat bij in de lengte geplaatste planken. Het laminaat creëert een uitnodigende omgeving en is gemakkelijk te onderhouden.

Tegels

Tegels zijn uitstekend voor gangen rondom de keuken. Ze zijn van porselein of keramiek. Beide zijn duurzaam. Of je nu iets uit je hand laat glijden of per ongeluk iets morst: je kunt erop vertrouwen dat een tegelvloer het aankan. Deze vloerkeuze kan zelfs antislip en krasbestendig worden gemaakt. Dit maakt tegels ook ideaal voor de inkomhal: wanneer er iemand natgeregend of met vieze schoenen binnenkomt, is het gemakkelijk schoon te maken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in