Koeling

Staat u op het punt een koelcel te kopen?

Tips bij de aankoop van een kwalitatieve koelcel

Gaat u een koelcel kopen, dan zijn dit enkele punten die u in overweging moet nemen:

 • Er zijn verschillende vormen van koelcellen. Zorg dat de unit steeds in uw zaak past. Bovendien zijn er ook verschillende types. Er zijn bijvoorbeeld de duurdere snelkoelcellen die de (warme) producten sneller afkoelen dan andere koelcellen. Bekijk of u hier al dan niet nood aan hebt. Het is ook mogelijk om een vries- en koelcel te combineren. Namelijk binnengaan via de koelcel om daar een deur te hebben naar de vriescel. Op deze manier is er heel wat minder koude verlies.
   
 • Stel uzelf voor de aankoop ook de vraag hoeveel u de koelcel gaat gebruiken. Is werk bijvoorbeeld seizoensgebonden of zijn er pieken, dan kan het op het vlak van energieverbruik interessant zijn om bijvoorbeeld 2 koelcellen te kopen. Dan kan u er altijd eentje uitzetten, zodat er minder verbruikt wordt. Let trouwens bij het kopen van een koelcel altijd op de energiezuinigheid van het toestel.
   
 • Let op de levensduur en garantie van uw koelcel. Een goede garantie en service is essentieel. Als u met een probleem wordt geconfronteerd, is het bedrijfskritisch dat er snel een oplossing wordt geboden. Ga met een bedrijf in zee dat ook onderhoud en herstellingen kan uitvoeren aan de koelcel.
   
 • Bij een koelcel is ook de dikte van de wandpanelen belangrijk. Koelcellen met dikke wanden zijn net wat duurder, maar een stuk energiezuiniger. Op het einde van de rit bent u hier voordeliger mee af.
   
 • Weet dat een koelcel gekocht kan worden met of zonder vloer. Een koelcel met vloer is vaak net iets makkelijker te betreden, te poetsen en mogelijk om bv met een kar binnen te rijden. Een betonvloer valt ook net iets makkelijker te reinigen dan de vloer van een koelcel. Plaats u uw koelcel op een verdieping, dan is een geïsoleerde vloer wel nodig, anders kan u met vocht en natte plekken te kampen krijgen.
   
 • Houd er ook rekening mee dat er een koelmotor geplaatst moet worden en dat u hier ruimte voor voorziet.

 

Koop uw koelcel weloverwogen

Weet verder dat de ene koelcel de andere niet is en dat bepaalde producten volgens wettelijke normen gekoeld dienen te worden. Gaat u een koelcel kopen, doe dit dan goed geïnformeerd en weloverwogen. Zo voorkomt u een miskoop en nutteloze kosten. Houd daarbij ook rekening met mogelijke geluidsoverlast om problemen te voorkomen.

Een koelcel verbruikt, hoe goed geïsoleerd ook, steeds aardig wat energie. Kies daarom een formaat dat bij uw behoeften past. Zo voorkomt u nutteloos energieverbruik en heel wat onnodige kosten.

Doe in elk geval beroep op een specialist. Er is vaak de keuze tussen het zelf plaatsen door middel van een bouwpakket, maar ook maatwerk en plaatsing zijn mogelijk. Wat u nodig hebt hangt van heel wat factoren af.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in