Veranda en terrasoverkapping

Overkapping in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden

Het is weer de tijd van het jaar waarin we volop kunnen genieten van de buitenlucht. Voor degenen onder ons die gezegend zijn met een ruime tuin, is er niets beter dan ontspannen en tot rust komen midden in het groen en tussen bloeiende bloemen. Maar wat als de weergoden ons niet altijd gunstig gezind zijn? Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om je tuin te voorzien van een overkapping, zodat je in alle weersomstandigheden kunt genieten van het buitenleven.

Pergola

Een pergola is een klassieke keuze als het gaat over overkappingen in de tuin. Deze structuur bestaat uit houten palen en balken die een open dak creëren. Het biedt de perfecte balans tussen schaduw en zonlicht en voegt ook een vleugje elegantie toe aan je buitenruimte. Een pergola kan je aankleden met klimplanten waardoor een sfeervolle en groene omgeving ontstaat.

Stretchtent

Als je op zoek bent naar een originele tuinoverkapping, dan is een stretchtent tuin een populaire keuze. Dit type overkapping is niet alleen functioneel, maar voegt ook een vleugje elegantie en stijl toe aan je buitenruimte. Het bestaat uit een flexibel en uittrekbare stoffen dak waardoor het vrijwel in elke tuinomgeving past. Of je nu een moderne of juist een meer traditionele tuin hebt, een stretchtent is altijd een leuke aanvulling.

Een stretchtent is een overkapping waarbij de zijkanten open blijven. Wil je de tent toch liever rondom afsluiten, dan kan je de zijwanden toevoegen. Een stretchtent met zijwanden beschermt je tegen regen, wind en zelfs fel zonlicht. Zo kun je op elk moment van de dag van je tuin genieten.

Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping biedt de perfecte combinatie van functionaliteit en beschutting. Het tuinhuis biedt ruimte voor opslag, terwijl de overkapping je een beschutte buitenruimte geeft om te ontspannen en te genieten van je tuin. Het is de ideale oplossing voor wie op zoek is naar zowel praktisch nut als comfort in de tuin.

Veranda

Een veranda is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een onmerkbare overgang tussen je binnen- en buitenruimte. Met een veranda kun je het hele jaar door van je tuin genieten, ongeacht het weer. Voeg wat comfortabele tuinmeubelen toe, decoreer met mooie planten en creëer zo een gezellige plek om te ontspannen. Een veranda kan open zijn of voorzien zijn van glazen wanden om extra bescherming te bieden tegen wind en regen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in