Woonbesprekingen

Na een flinke verbouwing ben je aan ontspanning toe

Een verbouwing in huis gaat je niet in je koude kleren zitten. Een verbouwing zorgt voor stress, voor irritaties en natuurlijk voor veel stof en andere ongemakken. De verbouwingen van je badkamer en/of je keuken hebben over het algemeen de meeste impact. Je bent dan écht onthand en moet andere oplossingen vinden. Eten bestellen bij het lokale frietkot en douchen bij de buren, het kan, en in eerste instantie is het ook nog wel leuk, maar na verloop van tijd gaat het wel vervelen!

Pak je verbouwing verstandig aan

Een verbouwing is, zoals gezegd, heftig. Maar je kunt het jezelf een stuk gemakkelijker maken door een goede planning te maken (en je daaraan te houden). Plan niet alleen het tijdpad, maar plan ook het budget. Het plannen kan langer duren dan de complete verbouwing. En dat is net het idee. Plan alles zó dat je in één vloeiende beweging door kunt gaan. Dus: zorg dat de materialen geleverd worden op de laatste dag van het sloopwerk. Zorg dat de puincontainer wordt opgehaald als deze niet meer nodig is. Kies ruim van tevoren kleuren, tegels en werkbladen uit en bestel deze. In veel bouwmarkten mag je spullen bestellen en ophalen op een moment dat het jou schikt.

Verbouwing bijna klaar? Schoonmaken maar!

Zodra de tegellijm goed gedroogd is en de voegen klaar zijn, kun je direct beginnen met het afnemen van de tegels. Dat is niet alleen lekker fris, maar het zorgt er ook voor dat je de nieuwe ruimte je eigen geurtje meegeeft. Ook spiegels, sanitair en andere oppervlakken maak je schoon voor je ze gaat gebruiken. Natuurlijk geldt dat ook voor de binnenkant van de kastjes. Door alles lekker schoon te maken en je eigen geurtje (van je favoriete schoonmaakmiddel) achter te laten, zorg je ervoor dat de nieuwe badkamer direct meer een thuisgevoel heeft. Je voelt je er meer thuis. Al zul je gerust nog even moeten wennen aan de nieuwe inrichting!

En dan ben jij aan de beurt

Want na al dat harde werken ben jij wel even toe aan ontspanning. Je kunt nu eindelijk uitgebreid in bad en bestelt hiervoor Rituals online. En dat piekerige, stoffige, verwaarloosde haar is, dankzij Olaplex zó weer in topconditie. Ook hiervoor hoef je de deur niet uit. Je wilt immers nergens anders meer zijn dan in je eigen, prachtig verbouwde huis!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in