Interieurarchitect

Met deze tips pimp jij jouw interieur

Is jouw interieur al jarenlang hetzelfde en gaat het je een beetje vervelen? Maar wil je ook niet je hele interieur gelijk omgooien? Met een paar nieuwe trendy items kun jij jouw interieur pimpen en kun je er weer een lange tijd tegenaan. Zo voelt het voor jou toch weer een beetje als nieuw. Je hoeft dus echt niet hele grote veranderingen door te voeren om weer tevreden te zijn met jouw interieur. Hoe je jouw interieur zou kunnen pimpen? Wij geven je enkele leuke interieurtips, dus lees snel verder.

Kies nieuwe kleuren

Ieder jaar zijn er natuurlijk weer nieuwe kleuren on trend. Wij begrijpen maar al te goed dat je jouw interieur dan ook niet ieder jaar weer helemaal om kan gooien. Wat je wel kunt doen, is nieuwe kleuren toevoegen aan jouw huidige interieur, of bepaalde items vervangen door een item met een ander kleur. Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden om andere kleuren toe te voegen aan jouw interieur. Let er natuurlijk wel op dat jouw kleuren niet allemaal uiteenlopen, en dat het wel nog steeds een goede match is met de rest van jouw interieur. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen, is het verven van een muur. Wanneer je een kleur zat bent, kun je er namelijk zo een andere kleur overheen gooien. Zo kun je zo nu en dan even switchen, en heb je wel een hele andere uitstraling van je interieur. Heb jij behang op jouw muren in huis? Ook dan kun je er na een aantal jaar voor kiezen om hier verandering in te brengen. Koop een paar rollen behang en je kunt er zelf mee aan de slag! Tenslotte kun je ook accessoires makkelijk vervangen, mocht je zijn uitgekeken op een bepaalde kleur. Door een paar items toe te voegen die een andere kleur hebben, heb je weer het gevoel dat jouw interieur zo goed als nieuw is. Je hoeft dus echt maar een paar dingen te veranderen om dit effect te bereiken, en je hoeft dus ook niet heel veel geld uit te geven.

Maak het persoonlijk

Je kunt jouw interieur behoorlijk persoonlijk maken. Een mooi schilderij met daarin een vakantiefoto, familiefoto of zelfs een hele collage: het kan zo een stuk leuker worden. Door een persoonlijk item toe te voegen geef je jouw interieur een echte unieke uitstraling. Heb je al een persoonlijk item, maar hangt deze er al jaren? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om deze te vervangen door bijvoorbeeld een nieuwe foto.

Verlichting

Verlichting in je interieur is zeer belangrijk om een bepaalde sfeer te kunnen creëren. Heb jij bijvoorbeeld al jaren een bepaalde lamp in je huis hangen/staan, waar je eigenlijk wel op uitgekeken bent? Dan is het een goed idee om dit te vervangen. Verlichting zorgt tenslotte wel voor de sfeer in je huis, dus lampen zijn hiervoor van groot belang. Uiteraard is het helemaal aan jou welk soort lamp jij wilt hebben. Wat vaak een leuke toevoeging kan zijn aan een interieur, zijn vloerlampen. Deze kun je in principe in elke hoek van de kamer neerzetten, en zorgt ervoor dat een specifieke plek in jouw huis optimaal belicht wordt. Je kunt vloerlampen aanschaffen in allerlei verschillende soorten, dus jij bepaalt zelf welke het beste in jouw interieur past. Klik hier als je inspiratie op wilt doen. Vind jij sfeer in je huis ontzettend belangrijk? Kijk dan ook eens naar sfeerverlichting, want hiermee wordt jouw interieur wel héél gezellig. Door nieuwe verlichting aan je interieur toe te voegen krijgt het een hele andere uitstraling dan voorheen, dus dit is zeker het proberen waard wanneer je toe bent aan iets nieuws.

Het is dus zeker niet zo dat wanneer je iets in jouw interieur wilt aanpassen, je ook de rest van je interieur hierin mee moet nemen. Door enkele dingen te vervangen of toe te voegen kun je jouw interieur al een echte boost geven.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in